Ελασσόνα: και όμως υπάρχει ακόμα φιλότιμο – 30χρονος βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι .

Ελλάδα Κοινωνία Κυρίως θέματα

30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος βρήκε το πορτοφόλι έξω από καφετέρια στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στην Αστυνομία.
Το συμβάν συνέβει πριν 3 ημέρες όταν μία παρέα που ταξίδευε από Βόλο για Φλώρινα, έκαναν μία στάση στην πλατεία Ελασσόνας να ξεκουραστούν πίνοντας καφέ.
Συνεχίζοντας ωστόσο το ταξίδι τους για τη Φλώρινα και ενώ είχαν φύγει από την Ελασσόνα, ο 70χρονος Βολιώτης δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο όπου αστυνομικός του Τμήματος Ελασσόνας τον ενημέρωνε ότι στο Τμήμα έχουν παραδώσει το πορτοφόλι του.

Η παρέα των εκδρομέων ψάχνοντας τα πράγματα της ανακάλυψε ότι όντως το πορτοφόλι του 70χρονου είχε χαθεί χωρίς να το έχουν αντιληφθεί και “δυσκολεύοντας” να πιστέψουν πως το βρήκε κάποιος άγνωστος και το παρέδωσε, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελασσόνα.

Όπως τους εξήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, ο 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος βρήκε το πορτοφόλι έξω από καφετέρια στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στην Αστυνομία.

Από τα ατομικά έγραφα και τις κάρτες, αστυνομικοί του τμήματος αναζήτησαν και βρήκαν τα στοιχεία του πραγματικού κατόχου με τον οποίο επικοινώνησαν. Η παρέα των εκδρομέων συνάντησε στο Τμήμα τον 30χρονο τον οποίο και συνεχάρησαν για την πράξη του την οποία χαρακτήρισαν μάλιστα πράξη προς μίμηση “ειδικά στη σημερινή εποχή”. Το πορτοφόλι περιείχε μερικές εκατοντάδες ευρώ σε μετρητά, αλλά και αρκετές τραπεζικές κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, οι οποίες είναι γνωστό πως συχνά μπαίνουν στο στόχαστρο κλεφτών.

Πηγή: Έντυπη έκδοση “Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”