Δήμος Κορδελιού Ευόσμου – Μένουμε Σπίτι: Απούσα η διοίκηση και από αυτή τη δοκιμασία .

Δήμοι Ελλάδα Κοινωνία
του Φάνη Παπαδόπουλου

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στη διοίκηση του δήμου, δήμαρχο, αντιδημάρχους κλπ., για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου “Μένουμε Σπίτι”.
Πανελλαδικά οι δήμοι με διάφορους τρόπους προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να μείνει στο σπίτι. Στη Λαμία ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά πηγαίνει στα πηγαδάκια των ανθρώπων που είναι συγκεντρωμένα και τα παροτρύνει να πάνε στα σπίτια τους, στην Κατερίνη συνεργεία του δήμου έχουν ξηλώσει τα παγκάκια από τις πλατείες για να μη μπορούν οι κάτοικοι να συναθροίζονται. Ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης είναι συνεχώς στο πόδι και προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση, ο Κυρίζογλου στους Αμπελόκηπους το ίδιο.
Όμως όλοι αυτοί είναι “γατάκια” μπρος τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου και τα στελέχη της διοίκησης. Αν και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ο 2ος μεγαλύτερος δήμος στη Βόρεια Ελλάδα , τα σημεία συγκέντρωσης κόσμου είναι δύο. Το ένα είναι η πλατεία Ευόσμου και το 2ο είναι η οδός Τρίτση, ή αλλιώς η οδός “μπάι μπας”. Για το Κορδελιό δεν μιλάω γιατί ο πεζόδρομος στην Εθνικής Αντιστάσεως έχει νεκρώσει από χρόνια τώρα.
Εγώ λέω λοιπόν ότι ο δήμαρχος από την στιγμή που είναι γιατρός κάτι παραπάνω θα ξέρει. Σου λέει η πλατεία ούτως ή άλλως με κλειστά τα καφέ δεν θα έχει κόσμο, στην οδό Τρίτση ο κόσμος κάνει βόλτες μεν, υπάρχει όντως αρκετός συνωστισμός αλλά αν κλειδώσω τους διαμορφωμένους χώρους με τα όργανα γυμναστικής τότε ο κόσμος θα αραιώσει μάλλον, κάνω και μερικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο και όλα καλά και οικονομικά.
Γιατί κύριοι δημότες θέλετε να δεσμεύσει έξι δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι να μην αφήνουν τον κόσμο να να περπατάει στην οδό μπάι μπας ; Εντάξει λέω έξι, δύο στην αρχή δύο στη μέση και δύο στο τέλος. Θα μπορούσε σκέφτεται ο πονηρός πολίτης να υπάρχει ένα αυτοκίνητο που θα κάνει την διαδρομή “περιπολώντας” και ελέγχοντας τον δρόμο αλλά ποιος θα πληρώνει τα καύσιμα ; Δεν φτάνει που μας κάνει οικονομία φωνάζετε κιόλας. Βγαίνει ο άλλος και λέει να βγει το αυτοκίνητο του δήμου στους δρόμους και να παροτρύνει τον κόσμο να παραμείνει σπίτι, μόνο σε εκδηλώσεις και στις εκλογές θα βγαίνει ; Κάτσε ρε φίλε το αυτοκίνητο δεν θέλει βενζίνη για να κινηθεί ;
Όλα στραβά τα βλέπετε τελικά, εγώ βλέπω τα στελέχη της διοίκησης σχεδόν κάθε μέρα πάντως . Πού ; Τολμάς και με ρωτάς πού ; Στα social media φυσικά, σιγά και δεν θα είναι στους δρόμους, οικογένειες δεν έχουν αυτοί ;
Πάντως φαντάζεστε αυτή η κατάσταση να πάει χρόνια , εννοώ μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές !!!! Όλοι στον δρόμο θα είναι τότε, τι Μένουμε Σπίτι και κουραφέξαλα, εδώ δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον δημότη.
Τελικά κύριε Μανδαλιανέ δυστυχώς βλέπω και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αδυνατείτε να βοηθήσετε τους δημότες σας και ο κόσμος είχε άλλες προσδοκίες .