Detrop – Oenos 2019

Detrop – Oenos 2019

Ανοίγουν τις πύλες τους το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 οι εκθέσεις Detrop – Oenos που θα πραγματοποιηθούν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσουν έως τις 4 του μηνός.
H βιομηχανία τροφίμων-ποτών με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και με έντονα χαρακτηριστικά εξωστρέφειας, θα βρεθεί στο επίκεντρο με εφαλτήριο τις δύο εκθέσεις. Προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τοπικές παραγωγές, είδη με υψηλή προστιθέμενη αξία, εδέσματα που συνδέονται με ήθη, έθιμα και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής, καινοτόμα τρόφιμα, υψηλών αξιώσεων κρασιά και αποστάγματα θα δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση του 2019.

Το «δίδυμο» των Detrop-Oenos συγκεντρώνει φέτος 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από Ιταλία, Ινδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία. Παρούσες στην έκθεση είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Μεταξύ των εμπορικών επισκεπτών συγκαταλέγονται και ομαδικές συμμετοχές από την ΠΓΔΜ και από την Βουλγαρία, καθώς και από 25 άλλες χώρες και συγκεκριμένα από Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Αίγυπτο, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σ. Αραβία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και οι εξής :
– Tastes Discovery Zone στο περίπτερο 13 και 15, αλλά και στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Το Tastes Discovery Zone περιλαμβάνει το Tastes Discovery Area, τα Tastes Discovery Workshops και το Wine Pairing Discovery. Αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories.
– To 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University-Business Conference UBC), το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.
– Οι επιδείξεις των Hellenic Artisan Butchers-Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών με δημιουργίες παρασκευασμάτων, οστεογλυπτικής, κρεογλυπτικής, Dry Aged, γευστικές δοκιμές κα.
– Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.
– Ο Τηλεοπτικός Διαγωνισμός Μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο». Το ΕΝΑ Channel στην Detrop σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και στο πλαίσιο του τηλεοπτικού Διαγωνισμού μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», θα δημιουργήσουν με την βοήθεια και τον συντονισμό του Executive Chef, Στέλιου Δίγκα, πολλές γαστρονομικές συγκινήσεις.

Μάλιστα , ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo κ. Τάσος Τζήκας σε συνέντευξη Τύπου ενόψει των διοργανώσεων δήλωσε : ” Είμαστε παρόντες στην αγορά, όπου έχουμε πλεονέκτημα ” , ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των ποσοτικών αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των εν λόγω διοργανώσεων.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογράμμισε τη δυναμική των εν λόγω εκθέσεων, που φέρνουν τον εθνικό εκθεσιακό φορέα στο επίκεντρο σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.
Το ωράριο λειτουργίας των εκθέσεων είναι :

Σάββατο 2/3 – Κυριακή 3/3: 10:00-20:00
Δευτέρα, 4/3: 10:00-18:00

Τσόχατζη Μαργαρίτα