Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά

Ελλάδα Μαγειρική

Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνί
250γρ. πατάτες baby
250γρ. κρεμμυδάκι για στιφάδο
2-3 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πορτοκάλια
1 πράσο
½ ματσάκι άνηθο
1 κλαράκι σέλερι
Ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι λευκό κρασί
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Χυμό από 1 λεμόνι
Τον κρόκο από 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
1.Κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες και έπειτα το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
2.Αργότερα, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο μαζί και σβήνουμε με το κρασί.
3.Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κρέας, ρίχνουμε τα λαχανικά. Όταν δούμε πως είναι έτοιμα και τα λαχανικά, τραβάμε από τη φωτιά.
4.Φτιάχνουμε το αυγολέμονο με τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και συμπληρώνουμε με ζωμό από την κατσαρόλα. Περιχύνουμε με αυτό το φαγητό και περιστρέφουμε την κατσαρόλα, ώστε να πάει παντού.

Κυριακίδης Ευάγγελος

Δείτε επίσης:
Ποιές είναι οι σωστές θερμοκρασίες σερβιρίσματος κρασιού; Σερβίροντας το κρασί σας στην κατάλληλη θερμοκρασία το
Rib eye με πουρέ μήλο λάιμ και πατάτες baby ΥΛΙΚΑ 250γρ. Rib eye Πράσινα μήλα
Ταλιατέλες με ραγού μοσχάρι ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρια ελιά, περασμένο μια φορά από την μηχανή
Μιλφέιγ με μελιτζάνα ΥΛΙΚΑ Φύλλα Βηρυτού Προσούτο Ευρυτανίας Μελιτζάνες Τυρί Σαν Μιχάλη ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
Το κουλούρι ΥΛΙΚΑ 1 Κουλούρι ολικής Ντοματίνια Μαγιονέζα Ρεπανάκια Φύτρες Ρεπανάκι Φέτα Νούμπουλο ΓΙΑ ΤΗΝ
Χόρτα με ποσέ αβγό ΥΛΙΚΑ 700γρ. αντίδια 1 αβγό 100γρ. τριμμένη γραβιέρα με μπούκοβο ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοινοποιήστε το άρθρο:
Ρούχα και φορέματα