Ανταπόκριση: Αναβρασμός στη Μυτιλήνη!

Ελλάδα Κοινωνία
ανταπόκριση: Χαρά Ζήκα

Αναβρασμός επικρατεί στη Μυτιλήνη μετά τις νέες μεγάλες προσφυγικές ροές και πολλά τα γεγονότα της ημέρας. Τις εισόδους που οδηγούν στο ΚΥΤ της Μόριας έκλεισαν κάτοικοι της Μόριας, της Παναγιούδας και της Μυτιλήνης ώστε να μην οδηγηθούν εκεί οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρονταν με λεωφορεία του λιμενικού. Ομάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν στα σημεία όπου βγαίνουν οι βάρκες με σκοπό να μην επιτρέψουν την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών. Όπως δήλωσαν θα μείνουν εκεί όλο το βράδυ απόψε και για όσο χρειαστεί.
Κοντά στους πολίτες βρίσκεται ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης διαμηνύοντας ότι, όλοι οι Λέσβιοι είναι ενωμένοι και θα διεκδικήσουν το άμεσο κλείσιμο αυτού του αίσχους της Μόριας ώστε να επανέλθει το νησί στην κανονικότητα.

 

ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης

Μια μικρή μερίδα κατοίκων έκανε πορεία στο κέντρο της πόλης δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

Πορεία αλληλέγγυων

Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι πραγματικά εξοργισμένοι, απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο ώστε να μη φαίνονται τα πρόσωπά τους και έχουν σπάσει αρκετά αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν μέλη ΜΚΟ. Μάλιστα υπάρχει βίντεο που δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό μελών ΜΚΟ στο λιμάνι της Θερμής.
Επίσης φωτιά έβαλαν άγνωστοι στην κλειστή δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών stage 2 στη Συκαμιά, η οποία έκλεισε στις 31 Ιανουαρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου.