Ανοίγει σήμερα τις Πύλες της η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα Κυρίως θέματα Οικονομία

Ανοίγει σήμερα τις Πύλες της η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ξεκινά σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης και θα διαρκέσει έως τις 15 του μηνός .
Στην φετινή έκθεση θα πάρουν μέρος 1600 εκθέτες από 18 χώρες (Κύπρος, Ουρουγουάη, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Ινδονησία, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Σερβία, Ρωσία, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτος, Κίνα και Βουλγαρία), ενώ τιμώμενη χώρα θα είναι η Ινδία .
Οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ινδία στο περίπτερο 13, σε μια έκταση σχεδόν 3.000 τμ., παρουσία περίπου 80 επιχειρήσεων-εκθετών, οι οποίες θα προέρχονται από διάφορους κλάδους της ινδικής βιομηχανίας, της υψηλής τεχνολογίας και της πρωτογενούς παραγωγής.
Επιπλέον , στην έκθεση θα συμμετέχει και αποστολή 15 ινδικών επιχειρήσεων-κολοσσών από τομείς όπως τα πετροχημικά, η ναυπηγική, η ενέργεια, οι υποδομές (αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι), η διαστημική, τα φάρμακα, οι αερομεταφορές και η αγροδιατροφή.
Στην έκθεση, θα υπάρχει και σημαντική εκπροσώπηση ελληνικών επιχειρήσεων, αφού θα συμμετέχουν 43 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 308 επιχειρήσεις.
Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα για την Ψηφιακή Ελλάδα , ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης θα υπάρχει και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων είναι το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφής και το Circo Medrano.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, χαρακτήρισε πολύ σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη τη συμμετοχή της Ινδίας στη φετινή διοργάνωση. Τόνισε δε πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, με παρακαταθήκη την εκθεσιακή τεχνογνωσία και εμπειρία του, έχει ξεκινήσει την πορεία του προς τρεις κατευθύνσεις: την αναγέννηση και επέκτασή του σε νέες δραστηριότητες, την διεθνοποίηση του και την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, σημείωσε πως η ΔΕΘ, 93 χρόνια μετά τη γέννησή της, αποτελεί «καμάρι» της Βόρειας Ελλάδας. Τόνισε δε πως η συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την περιοχή μας. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της 84ης ΔΕΘ θα είναι αναρτημένη στο Διοικητήριο σε ειδικό ιστό η σημαία της Ινδίας, ενώ στη είσοδό του θα τοποθετηθεί κατασκευή με θέμα τους ελέφαντες που κοσμούν την πόλη .
Τέλος , η πρέσβης της Ινδίας, κα Shamma Jain, υπογράμμισε τις διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με την ασιατική χώρα, σημειώνοντας όμως πως υπάρχει ανάγκη αυτές οι σχέσεις να υποστηριχθούν με ισχυρότερο οικονομικό περιεχόμενο. Η κα Jain αναφέρθηκε στις εταιρείες-κολοσσούς που θα βρεθούν στην 84η ΔΕΘ και εξέφρασε την ευχή να αποτελέσει η Έκθεση πλατφόρμα για να έρθουν οι βιομηχανίες της Ινδίας πιο κοντά με τις ελληνικές ομολόγους τους.
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών , ενώ υποστηρικτές της έκθεσης είναι η Βιομηχανία Παπαστράτος , η Coca Cola, η Qatar Airways, η WIND, η ΔΕΗ, η “ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο , το ξενοδοχείο Capsis, η εταιρεία Σαμιωτάκης και ο όμιλος Παχούμη.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής :
Γενική είσοδος : 7 €
Μειωμένο εισιτήριο τις καθημερινές 16.00 – 18.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) : 5 €

Μειωμένο εισιτήριο* (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι) : 5 €

Παιδιά έως 4 ετών δωρεάν
Παιδικό εισιτήριο (4-10 ετών): 5 €

Ειδικά για την 84η ΔΕΘ το παιδικό εισιτήριο περιλαμβάνει και είσοδο στο Circo Medrano.

Οικογενειακό εισιτήριο τεσσάρων (4) ατόμων : 20 €

Ηλεκτρονικός κατάλογος εκθετών : 10 €
Ακόμα , θα υπάρχει ενιαίο εισιτήριο για 84η ΔΕΘ και Circo Medrano : 10 €

Ενιαίο παιδικό (4- 10 ετών) για 84η ΔΕΘ και Circo Medrano: 5 €

Επισκέπτες 84ης ΔΕΘ (στο ταμείο του τσίρκου) : 5 €

* Για την είσοδο στο τσίρκο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι :
Καθημερινές: 16:00 – 22:00

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 22:00

Τσόχατζη Μαργαρίτα