Αιγηΐδα, η βυθισμένη κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού – Κώστας Σκανδάλης

Ελλάδα Πολιτισμός Φιλοσοφικές αναζητήσεις

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ σε συνεργασία με την Ε.Μ.Α.Ε.Μ. παρουσιάζουν μία σειρά ομιλιών αποκλειστικά διαδικτυακών, σεβόμενες τα ισχύοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τέταρτη ομιλία: “ΑΙΓΗΪΔΑ, η βυθισμένη κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού”.

Δείτε την καταγραφή εδώ: https://youtu.be/WdywExEptUY

Εισηγητής: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ, Μελετητής συγκριτικής γλωσσολογίας – Συγγραφεύς.

Η ομιλία διοργανώθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (Ε.Μ.Α.Ε.Μ.)
Κινηματογραφήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020.
—————————————————————————————————————————
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία, ως ερμηνευτικό μοντέλο μετακίνησης πληθυσμών, έχει επιβάλλει την ανεδαφική ιδέα ότι οι Έλληνες ανήκαν σε κάποια πρωτόγονη νομαδική φυλή, αρχικά ομόγλωσση , η οποία αφού κατήλθε από κάποιο ασαφές σημείο του ευρασιατικού βορά, διαμόρφωσε την σημερινή φυλή και γλώσσα μετά από προσμίξεις με τοπικούς πληθυσμούς, τους οποίους αυθαίρετα ονομάζει «προελληνικούς».

Στην ομιλία θα παρουσιάσουμε μεγάλο μέρος από τα γεωλογικά και τα γλωσσολογικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι οι πρωτοελληνικοί λαοί, ως αυτόχθονες στην περιοχή του Αιγαίου, όχι μόνο δεν “κατέβηκαν” από πουθενά αλλά αντίθετα ήταν σε θέση να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις με τα πλοία τους, επηρεάζοντας την πολιτισμική εξέλιξη πολλών λαών, εντός και εκτός Μεσογείου.

Θα παρουσιαστούν στοιχεία σε δύο χωριστές ενότητες, μία Γεωλογική και μία Γλωσσολογική, όπου θα αναλυθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η γεωγραφική κοιτίδα των πολιτισμικών και γλωσσολογικών δεδομένων που προσέδωσαν την βεβαιότητα ότι υπάρχει κοινός πρόγονος στον Δυτικό Πολιτισμό, βρίσκεται στις βυθισμένες σήμερα περιοχές του Αιγαίου.
—————————————————————————————————————————
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΟΥ

Ο Κώστας Σκανδάλης γεννήθηκε και ζει μόνιμα στην Αθήνα.
Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο και συμπλήρωσε δύο επί πλέον έτη φιλολογικών σπουδών, ασχολήθηκε με την σπουδή των γλωσσών, παράλληλα με τις σπουδές του στον κινηματογράφο. Είναι Πτυχιούχος της Σχολής Κινηματογράφου Σταυράκου.

Επαγγελματικά εργάζεται ως ταξιδιωτικός σύμβουλος, με πολλά ταξίδια στο εξωτερικό μεταξύ άλλων και εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή συνέδρια, όπου είχε την ευκαιρία και να αξιοποιήσει τις γλώσσες που κατέχει αλλά και να αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες που θα τον βοηθούσαν στην γλωσσολογική έρευνα του.

Μιλάει 4 ξένες γλώσσες και έχει ασχοληθεί με την συγκριτική γλωσσολογία ερευνώντας κυρίως τις αρχαϊκές σχέσεις μεταξύ των γλωσσών.

Είναι συγγραφέας μεταξύ άλλων του βιβλίου «Η Αθέατη όψη του Ινδοευρωπαϊκού Ζητήματος» μέσω του οποίου κάνει εισαγωγή στην “Θεωρία της Βυθισμένης Αιγηίδος” ως μια αντιπρόταση στην διεθνώς επικρατούσα γλωσσολογική αντίληψη με βάση την λεγόμενη Ινδοευρωπαϊκή θεωρία.

Επίσης έχει δημοσιεύσει πολλά κύρια άρθρα γλωσσολογικού και ιστορικού περιεχομένου, σε έντυπα του Ελληνοκεντρικού χώρου όπως στο περιοδικό «Ελληνική Διεθνής Γλώσσα» του Οργανισμού Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας, στο περιοδικό «Ιχώρ», στο περιοδικό «Ελληνική Αγωγή», στο περιοδικό «ΔΙΙΠΕΤΕΣ», το περιοδικό «Ελληνόραμα» καθώς και στο περιοδικό «Φαινόμενα» της Εφημερίδος «Ελεύθερος Τύπος».
—————————————————————————————————————————
Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ευχαριστούν θερμά την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (Ε.Μ.Α.Ε.Μ.) και τον κον Κώστα Σκανδάλη.
—————————————————————————————————————————
Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες που διοργάνωσε η ΕΜΑΕΜ και κινηματογραφήθηκαν από τις Φρυκτωρίες, στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/playlist?list=PLJzU6iaWC0ALEDKTjA36uDqbchowk2X9Q
—————————————————————————————————————————
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλούμε, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: http://www.fryktories.net
—————————————————————————————————————————