Στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στοχεύει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πάτης- Φουντάς

Δήμοι

Τη δημιουργία αθλητικών χώρων στη Θεσσαλονίκη που θα φιλοξενήσουν μεγάλες διοργανώσεις και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού  προτείνει ο Γιώργος Πάτης- Φουντάς. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» του Γιώργου Ορφανού, στη συνέντευξή του, στο Βεργίνα TV και στην εκπομπή της Φένιας Κλιάτση, μίλησε για τα προβλήματα  και τις προοπτικές της πόλης,  αλλά και για θέματα αθλητισμού που γνωρίζει από πρώτο χέρι… ως πρώην πρωταθλητής του Μπάντμιντον.

Για τη συστράτευσή του με τον Γιώργο Ορφανό, ο κ. Πάτης- Φουντάς σημείωσε ότι «το έργο του ως υπουργού Αθλητισμού, υπουργού Μακεδονίας- Θράκης και επί χρόνια βουλευτή  είναι γνωστό  στον περισσότερο κόσμο”.

Ως καθημερινά προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν  άμεσα ανέφερε την  καθαριότητα της πόλης, την ασφάλεια των πολιτών,  το κυκλοφοριακό, τις αστικές συγκοινωνίες κ.α. «Από εκεί και πέρα πρέπει να αποκτήσουμε μια στρατηγική για τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να δούμε μπροστά, να δούμε στο μέλλον και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις για να υπάρξει επιτέλους η ανάπτυξη. Η πόλη έχει υποδομές. Έχουμε το λιμάνι, το αεροδρόμιο. Θα πρέπει να γίνουν όλες οι εργασίες που χρειάζονται, οι επεκτάσεις που συζητιούνται εδώ και χρόνια, ώστε να αλλάξει γενικότερα η εικόνα της πόλης» είπε.

Στην ερώτηση «αν μπορεί η Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί μέσα από τον αθλητισμό» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος απάντησε: «Αυτός είναι ένας στόχος και προσωπικός. Είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει και με τον κ. Ορφανό. Θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες αθλητικές υποδομές, να βελτιώσουμε τα ήδη υπάρχοντα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους και να προχωρήσουμε σιγά – σιγά και στη δημιουργία νέων χώρων, οι οποίοι θα μπορούν να φιλοξενούν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και θα δημιουργήσουν κι έναν αθλητικό τουρισμό. Θα έρχεται ο κόσμος για να συμμετέχει στους αγώνες, να παρακολουθεί  και αυτό θεωρώ ότι θα φέρει μια καινούργια πνοή στην πόλη μας».

Για το αγαπημένο του άθλημα επισήμανε ότι: «Προέρχομαι από το Μπάντμιντον και ακόμη ασχολούμαι με αυτό. Το Μπάντμιντον μπορεί να μην είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα. Στην Άπω Ανατολή ίσως  είναι το κορυφαίο άθλημα. Έχει τόσα πολλά να προσφέρει τόσο στην ανάπλαση του σώματος όσο και του πνεύματος, γιατί όταν μιλάμε για το Μπάντμιντον, δηλαδή την αντιπτέριση στα Ελληνικά, μιλάμε για το πιο γρήγορο άθλημα του κόσμου. Το Μπάντμιντον δεν είναι καινούργιο στην Ελλάδα, είναι 25 χρόνια τώρα. Πρέπει να μπορέσουμε να το αγκαλιάσουμε γιατί είναι ένα άθλημα που αν ξεπεράσεις τη δυσκολία στην αρχή – είναι λίγο δύσκολο να εξοικειωθείς και θέλει κάποιες ώρες προπόνησης – μετά το ερωτεύεσαι. Δυστυχώς η πολιτεία και ειδικά στα χρόνια της κρίσης  έχει γυρίσει την πλάτη στα μη διαδεδομένα αθλήματα που αν το καλοσκεφτούμε είναι αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα μας βοηθήσει η Γενική Γραμματεία  Αθλητισμού, αλλά και η ΕΟΕ, γιατί μιλάμε για ένα ολυμπιακό άθλημα. Οπότε όσον αφορά το Μπάντμιντον θα κάνω και εγώ ότι περνάει από το χέρι μου για  να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει».