Σάββας Χαλιαμπάλιας: «Όχι» στη μείωση των δημοτικών τελών, «ναι» στα έργα υποδομής για τη Θεσσαλονίκη

Δήμοι Κυρίως θέματα

Την αντίθεση του με τη μείωση των δημοτικών τελών που εξήγγειλε η νέα δημοτική αρχή εκφράζει ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας ζητώντας αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στην Βεργίνα TV ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές, ανάφερε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν χρήματα στο δημοτικό ταμείο αυτά είναι προτιμότερο να απορροφηθούν σε έργα υποδομής που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων.

«Ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μειώσει τα δημοτικά τέλη, κατά 12,5 % – περίπου 6-7 εκατ. ευρώ. Τι να την κάνουμε τη μείωση; Είναι καλύτερα να γίνουν έργα υποδομής» επισήμανε και μίλησε για μια άσχημη εικόνα που αντίκρισε σ’ ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, παραθέτοντας και σχετικές εικόνες από βίντεο που τράβηξε ο ίδιος. Στις 20 και στις 28 Οκτωβρίου υπήρχε ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής μπροστά στο Λευκό Πύργο.

«Υπήρχε γιορτή, γινόταν εκδήλωση μπροστά στο άγαλμα του Ναυάρχου Βότση και ο επισκέπτης συναντούσε την εικόνα με τα σκουπίδια μέσα στο νερό. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του δήμου, της περιφέρειας και του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης και έβλεπαν αυτή την κατάσταση. Ήταν γιορτή και δεν καθάρισαν» ανέφερε ο κ. Χαλιαμπάλιας επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«Ο δήμαρχος ας μην κάνει μείωση στα δημοτικά τέλη και ας δώσει 500-600 χιλιάδες ευρώ για να πάρει έναν καραβάκι να καθαρίζει τα σκουπίδια από τη θάλασσα. Εμείς στη Θεσσαλονίκη «πουλάμε» την παραλία μας και γι’ αυτό έρχεται όλος ο κόσμος και οι τουρίστες. Θα προτιμούσα να έχω καθαρή τη θάλασσα, να μην βλέπω αυτό το θέαμα που με θλίβει και ας πλήρωνα παραπάνω 6-7 ευρώ το μήνα που αντιστοιχούν στη μείωση των δημοτικών τελών. Για τη βρόμική παραλία εγώ ντρέπομαι».

Στη συνέχεια ο κ. Χαλιαμπάλιας αναφέρθηκε στην υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων. «Ξεκίνησε το πρόγραμμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και είχαν τοποθετηθεί πιλοτικά δύο κάδοι. Από τότε υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή… Από ό,τι μάθαμε έχει παραγγείλει 80 κάδους. Πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός, να βρεθούν τα σημεία, να αρχίζουν να σκάβουν τα συνεργεία για να τοποθετηθούν οι υπόγειοι κάδοι» τόνισε ο πολιτευτής σημειώνοντας ότι «η καινούργια δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως. Ο ανάδοχος δεν έχει παραδώσει κανέναν κάδο. Η νέα διοίκηση δεν ενδιαφέρεται να μάθει τι συνέβη. Ο δήμαρχος είπε για τους υπόγειους κάδους ότι «μάλλον θα τον βγάλουμε έκπτωτο (τον εργολάβο) και θα κάνουμε άλλο διαγωνισμό». Έτσι όμως θα πάμε δύο χρόνια πίσω».

Ο Σάββας Χαλιαμπάλιας επέμεινε στη διατήρηση και στην ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών, επισημαίνοντας ότι: «Απ’ τη στιγμή που έχουμε λεφτά να τα χρησιμοποιήσουμε για το όφελος της πόλης μας. Να κρατήσουμε τα χρήματα για να κάνουμε έργα. Αν έχει λεφτά-όπως λέει- ο δήμος, είναι πιο έντιμο να πει ότι «τα κρατάω και θα κάνω ένα, δύο, τρία πράγματα»».

Δείτε επίσης:
ΓΕΛΑΣΑΜΕ........ ..πολλές  φορές και θα γελάσουμε και  πάλι  με το «Κάτω Παρτάλι» που επιστρέφει  στο MEGA ,  όπου θα δούμε τον τρίτο
Κινηματογραφική πρεμιέρα με γεύση από Όσκαρ και αμερικάνικο κινηματογράφο κάνει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ο
Μιχάλης Χάλαρης, ένας ειδικός μιλάει για τη διαχείριση περιβαλλοντικών κρίσεων Ένας άνθρωπος με τη μεγαλύτερη
Αίσθηση προκαλεί η δημόσια ανάρτηση στο facebook του στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά, με αφορμή το μεταναστευτικό
«Φαραωνικό έργο» χαρακτηρίζει τoν υπερυψωμένο δρόμο (fly over), που προκρίθηκε να κατασκευαστεί για να βελτιώσει
Σήμα το οποίο θα κάνει γνωστή την ελληνικότητα των μακεδονικών προϊόντων που εξάγονται σε όλες
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error