Σάββας Χαλιαμπάλιας: Επανεκκίνηση της οικονομίας μετά τον κορωνοϊό

Δήμοι Κυρίως θέματα

Με επιδοματική πολιτική δεν γίνεται ανάπτυξη επισήμανε ο Σάββας Χαλιαμπάλιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Βεργίνα TV, σχολιάζοντας τις επιπτώσεις του κορωνοϊου. Ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης επαίνεσε τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στην οικονομία της χώρας έτσι ώστε να επανέλθει η ελληνική κοινωνία στην προηγούμενη κατάσταση.

«Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ακόμα και το 35% του ΑΕΠ της, λόγω της πανδημίας, ενώ στα 10 χρόνια των μνημονίων το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 25%. Αν επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, που όλοι απευχόμαστε, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες» ανέφερε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Είμαι ευχαριστημένος με τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, λόγω του κορωνοϊού. Πραγματικά είναι πολύ καλά μέτρα, σχετικά με την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, τις επιταγές, τα δάνεια, τα επιδόματα στους εργαζόμενους κλπ αλλά δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα αντέξει το σύστημα. Το θέμα όμως δεν είναι να ζούμε με επιδόματα, πρέπει να γίνει επανεκκίνηση στην ελληνική οικονομία. Να λειτουργεί μόνη της, να είναι αυτόνομη. Να υπάρξει παραγωγή. Με επιδοματική πολιτική δεν γίνεται ανάπτυξη» τόνισε ο γνωστός επιχειρηματίας και συμπλήρωσε ότι «η ριζική λύση θα δοθεί με την ανακάλυψη εμβολίου για τον κορωνοϊό».

Όσον αφορά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Χαλιαμπάλιας ανέφερε ότι: «Πιστεύω ότι θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τον ερχόμενο Ιούνιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στο status quo που υπήρχε. Πιστεύω ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε εκεί που βρισκόμασταν. Θα χαλαρώσουν μεν κάποια πράγματα αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι απαγορεύσεις. Γιατί αν δεν βρεθεί το εμβόλιο, βλέπω ότι αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Μόνο τότε θα κάνουμε νέο ξεκίνημα».