Σάββας Χαλιαμπάλιας: Δήμαρχο-μάνατζερ χρειάζεται η Θεσσαλονίκη για να μπορέσει να αναπτυχθεί

Δήμοι Κυρίως θέματα

Στην αξιοποίηση των χρημάτων που θα φέρουν ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Χαλιαμπάλιας. Όπως είπε, στη συνέντευξη του στο Άτλας TV και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Σάκη Μόσχη, για την αποδοτική διαχείριση των κονδυλίων και τη δημιουργία έργων υποδομής από το δήμο χρειάζεται αποδοτική  διοίκηση.

«Ακούω τους δημάρχους συνέχεια να διαμαρτύρονται για έλλειψη πόρων αλλά δεν θυμάμαι να έχουν γίνει φοβερά πράγματα και την εποχή  που ήταν… παχιές οι αγελάδες. Έγιναν κάποια έργα με χρήματα προερχόμενα, κατά βάση, από  ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα» επισήμανε  ο δημοσιογράφος και αναρωτήθηκε: «Είναι λίγα τα λεφτά ή  είναι προβληματική η διαχείριση, τι ακριβώς συμβαίνει;»

Ο κ. Χαλιαμπάλιας ο οποίος είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας απάντησε λέγοντας ότι «ο δήμος πρέπει να διοικηθεί όπως μια μεγάλη  εταιρεία. Βλέπω πολλές ομοιότητες της επιχείρησης που έχω με το δήμο. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε έσοδα, έξοδα, επενδύσεις, ανάπτυξη καινοτομιών, τεχνικές υπηρεσίες και κυρίως ανάγκη εισροής ξένου- φρέσκου χρήματος το οποίο στις επιχειρήσεις έρχεται από τις εξαγωγές, στον δε δήμο από τον τουρισμό. Οι ομοιότητες είναι μεγάλες».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης για να εξηγήσει τι εννοεί έκανε μια παραβολή: «Αν έχουμε ένα εκατομμύριο ευρώ και το δώσουμε σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων θα έχουμε και τρία διαφορετικά αποτελέσματα. Μία κατηγορία ανθρώπων θα καταστραφεί  και θα χαλάσει το σπίτι της. Μία άλλη  κατηγορία, η πολυπληθέστερη, θα καθίσει πάνω του- που λέμε- και θα κάνει τα απαραίτητα. Η τρίτη και μικρότερη θα το πάρει το ένα εκατομμύριο και, σε πέντε χρόνια,  θα το κάνει 50 εκατ.» είπε και συμπλήρωσε: «Εμείς τέτοιους ανθρώπους θέλουμε στο δήμο. Να παίρνουν κάποια πράγματα και να τα αυγατίζουν. Πως θα γίνει αυτό; Με έξυπνη διαχείριση, επενδύσεις, καινοτομίες και έργα υποδομής . Αυτή είναι η ουσία. Δηλαδή να έχεις ένα και να το κάνεις 50. Όχι να πάρεις ένα και απλά να το κρατάς ή να το χάνεις. Γιατί μέχρι τώρα αυτό κάναμε. Ή τα παίρναμε και τα χάναμε ή τα παίρναμε και δεν κάναμε τίποτα. Για αυτό χρειαζόμαστε έναν μάνατζερ και όχι έναν απλό διαχειριστή και μάλιστα χωρίς καμία εμπειρία».

 

Δείτε επίσης:
Με αφορμή το ατυχές περιστατικό με την καταστροφή, λόγω πυρκαγιάς, στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην ΒΙΠΕΘ
Η ηγεσία του δήμου πρέπει να γίνει «ένα με το λαό» τονίζει ο Πέτρος Κοτζαμπασάκης.
Οι θέσεις της δημ. κίνησης "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ" για το Περιβάλλον και την Ποιότητα
Μωυσίδης από Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης: «Καταλύτης για την πρόοδο της χώρας ο πρωτογενής τομέας» Στη Λαχαναγορά
Σαν αέναο σκηνικό της ζωής μοιάζει η ροή της μόδας για την υποψήφια δημοτική σύμβουλο
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα