Πέτρος Κοτζαμπασάκης: Η ηγεσία του δήμου πρέπει να γίνει «ένα με το λαό»

Η ηγεσία του δήμου πρέπει να γίνει «ένα με το λαό» τονίζει ο Πέτρος Κοτζαμπασάκης. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη, Πόλη Ελληνική» του Γιάννη Κουριανίδη μίλησε για όλους και για όλα στο Βεργίνα TV και στην εκπομπή της Ευδοξίας Βροχίδου.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης όλης της διοικητικής πυραμίδας του δήμου Θεσσαλονίκης και στον περιορισμό των αντιδημάρχων σε τρεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού.

«Κατ’ αρχήν, πιστεύω πως ναι, ο πολίτης πρέπει να δει από τη κεφαλή, από την τοπική αυτοδιοίκηση, από την ηγεσία του δήμου ότι εμπράκτως αυτή γίνεται ένα με τα προβλήματα και τα θέλω και τις επιταγές του λαού, από κάτω. Δεν γίνεται να ζητάμε από τους πολίτες να στενέψουν και άλλο την ζώνη στα πλαίσια της αυτοδιοίκησης, δεν γίνεται να ζητάμε τίποτα εάν πρώτα αυτό δεν ξεκινήσει από την κορυφή της αυτοδιοίκησης, αν δεν δει ο πολίτης να στενεύει πρώτα η ζώνη της κορυφής δεν πρόκειται να στενέψει ποτέ την δικιά του η ζώνη» ανέφερε ο κ. Κοτζαμπασάκης.

Σχετικά με τις αλλαγές που επιθυμεί για την πόλη σημείωσε ότι: «Η Θεσσαλονίκη είναι ένα ολόκληρο στολίδι, από μόνη της, αλλά έχει καταντήσει ένας ολόκληρος  σκουπιδότοπος. Πρέπει να γίνει δουλειά για να αλλάξει και να ξεκινήσει εκ του μηδενός ….Δηλαδή, πρέπει η δουλειά που θα γίνει από την επομένη θητεία και μετά, οποίος αναλάβει, και ελπίζουμε να είμαστε εμείς, πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά από την αρχή. Σε ποια ζητήματα; Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω: Από το κυκλοφοριακό, από τα σκουπίδια, από την εγκληματικότητα,  από το φόβο που επικρατεί στους πολίτες κ.α» επισήμανε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

 

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην θέση του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη, Πόλη Ελληνική» για το λεγόμενο «Μακεδονικό» ζήτημα. «Κατ’ αρχήν ο συνδυασμός μας είναι αντίθετος με αυτήν τη λεγόμενη συμφωνία. Δεν θα πω το Μακεδονικό, γιατί δεν μ’ αρέσει. Είναι  Σκοπιανό , δεν είναι δικό μας το θέμα. Είναι των Σκοπιανών, της γειτονικής χώρας. Καλώς έγιναν τα συλλαλητήρια, πολύ καλώς, ήταν ένα πολύ οργανωμένο, ένα μεγάλο πλήθος, της τάξης ενός εκατομμύριου πολιτών. Βέβαια κάποιες άλλες πηγές λένε 90 χιλίαδες, αλλά γελάνε και οι πέτρες με αυτές τις εκτιμήσεις» είπε.

Ακόμη συμπλήρωσε ότι: « Τα συλλαλητήρια καλώς έγιναν και έδωσαν κι ένα μήνυμα. Αλλά μέσα από αυτά τα συλλαλητήρια βγήκαν και συμπεράσματα μετέπειτα, τα οποία είναι τα εξής : πρώτον ότι οι πολίτες οι Έλληνες μπροστά στον εθνικό καθήκον και στην εθνική αξιοπρέπεια δεν λογαριάζουν ούτε την οικονομική ούτε την κοινωνική απαξίωση που έχουν υποστεί μέχρι τώρα  Δεύτερον δεν υπολογίζουν μπροστά σε αυτό το καθήκον ούτε τα μπλοκαρίσματα τα διοδίων , ούτε κάτι αντιδιαδηλώσεις αναρχικών και λοιπόν έξω κοινοβουλευτικών ομάδων και τρίτον και κυριότερο είναι ότι καμία διαδήλωση όσο παλμό και να έχει όσο και μεγάλη να είναι σε πλήθος δεν μπορεί να πετύχει εάν δεν  έχει μια κεντρική εξουσία, έναν δηλαδή που να την κατευθύνει»