Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης του επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική” Γιάννη Κουριαννίδη

Δήμοι Ελλάδα Πολιτική

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης του επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική Γιάννη Κουριαννίδη για τους διαρκείς βανδαλισμούς από αλλοδαπούς της δεύτερης μεγαλύτερης εκκλησίας της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Η αύξηση της εγκληματικότητας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της συμπρωτεύουσας. Πλέον ακόμη και οι μόνιμοι κάτοικοι αποφεύγουν να κατέβουν στο κέντρο για λόγους ασφαλείας.

Οι προτάσεις της παράταξης για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Ο κ. Κουριαννίδης καυτηριάζει την ενέργεια του υπουργού υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή να κατεβάσει τις αφίσες που αναρτήθηκαν στο μετρό της Αθήνας στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας του συλλόγου «Αφήστε με να ζήσω», για το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού στη ζωή.

*Γιατί ο Δήμος δεν ανοίγει τις δημόσιες τουαλέτες για το κοινό σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως είναι οι πλατείες Αριστοτέλους και Δημοκρατίας;

**Η περίφημη «σκουπιδιάρα της Μητροπόλεως» και η αποκομιδή σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

***Προβλήματα πάρκινγκ, υγιεινής σε σχολεία και καθαριότητας πλατειών.