ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ»

Δήμοι Ελλάδα Κυρίως θέματα Πολιτική

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ»

«Διατηρούμε μια μοναδική σχέση. Μια σχέση που προσπάθησαν με λύσσα να γκρεμίσουν τα τσιράκια των μεγάλων αφεντικών. Δεν τα κατάφεραν. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει!
Με τα λόγια αυτά υποδέχτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης τους εκατοντάδες πολιτικούς του φίλους κατά την διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού του στο ασφυκτικά γεμάτο μέσα και έξω «Ολύμπιον», την Κυριακή 7 Απριλίου.
Παρουσία άνω των 1.500 φίλων του, σε μια μοναδική στα χρονικά για υποψήφιο δήμαρχο συγκέντρωση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών», εμφανώς συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του, έκανε μια μικρή αναδρομή στο τεράστιο έργο που επιτέλεσε επί δέκα χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (164 σχολεία, 450 αθλητικά έργα, 1000 μικρά και μεγαλύτερα έργα, δρόμους, γέφυρες, αντιπλημμυρικά, τον κόμβο της Λαχαναγοράς στη Θεσσαλονίκη (Κ16), το υπερσύγχρονο Περιφερειακό Μέγαρο, τις Περιφερειακές Οδούς του Πολύγυρου στη Χαλκιδική και της Κατερίνης στην Πιερία, πάνω από 5000 πολιτιστικές εκδηλώσεις).
Παρουσιάζοντας το σύνολο των υποψηφίων συμβούλων της παράταξης του ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε: «Στέκονται περήφανα στο πλάι μου άνθρωποι της διπλανής πόρτας, της γειτονιάς, άνθρωποι αυτοδημιούργητοι, της αγοράς, της πιάτσας, μαχητές της ζωής. Άξια στελέχη της τοπικής κοινωνίας μας που καθημερινά δίνουν έντιμες μάχες για επιβίωση και δημιουργία μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον.
Πρόκειται για ανθρώπους που δεν είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα. Τους ενώνει η αγάπη τους για τη Θεσσαλονίκη. Έχουν ξεκάθαρες πατριωτικές θέσεις, με σημείο αναφοράς την ανάγκη να στείλουμε την προδοσία των Πρεσπών στα σκουπίδια!».
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια πόλωσης και κομματικοποίησης της εκλογικής αναμέτρησης από τα δυο μεγάλα κόμματα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις δημοτικές εκλογές σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Θέλουν κομματικές παρωπίδες. Δεν αγαπούν την αυτοδιοίκηση. Αγαπούν μόνο το Κόμμα. Τους απαντώ: Αφήστε την Αυτοδιοίκηση στην ησυχία της! Δεν θέλουμε κομισάριους των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη!»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε απέναντι στον λαό της πόλης, πως από την πρώτη κιόλας μέρα διοίκησης του δήμου θα συγκροτήσει ένα μέτωπο ευθύνης, που θα απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και όχι μόνο που θα δώσει την δική του μάχη για την καταπολέμηση της επαίσχυντης συνθήκης των Πρεσπών. Η Μακεδονία δεν ενοικιάζεται, δεν πωλείται, δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Είναι μια και προπάντων Ελληνική» συμπλήρωσε, ξεσηκώνοντας το πλήθος που τον χειροκρότησε με μεγάλο ενθουσιασμό.
«Οι υπηρέτες των ΜΚΟ και των ξένων ιδρυμάτων συντονίζονται για να φτιάξουν μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες» υπογράμμισε με έμφαση και πρόσθεσε: «Θα το επιτρέψουμε; Πρέπει να το αποτρέψουμε, πριν το μετανιώσουμε πικρά».
Ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στο προσωπικό όραμα του για τον δήμο και ειδικότερα για τα έργα πνοής που λείπουν από την πόλη.
«Θα προχωρήσουμε συνεργαζόμενοι με θεσμικούς φορείς της πόλης στην ανάπλαση της παλιάς παραλίας. Ένα έργο που θα αυξήσει τόσο την επιφάνεια και την χρήση δημόσιων χώρων από τους δημότες όσο και θα δώσει μια ανάσα στο τεράστιο πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, καθώς θα προκύψουν 2.000 θέσεις από το υπόγειο πάρκινγκ που θα κατασκευαστεί μαζί με την επέκταση» και πρόσθεσε: «Επίσης, από την επόμενη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την μελέτη και την κατασκευή μια μαρίνας που θα καταστήσει την πόλη μας σημείο αναφοράς σε ολόκληρη την Μεσόγειο».
«Η Θεσσαλονίκη των δύο ταχυτήτων τελειώνει», υπογράμμισε.
«Θεσσαλονίκη για εμάς δεν είναι μόνο η Τσιμισκή, η Μητροπόλεως και η Προξένου Κορομηλά. Υπάρχει και η άλλη Θεσσαλονίκη, η ξεχασμένη, η παραμελημένη, η αδικημένη. Υπάρχει η Ξηροκρήνη, η Γιαννιτσών, η Ροτόντα, που μαστίζεται από την εγκληματικότητα των μουσαφίρηδων του ΣΥΡΙΖΑ, η άνω Πόλη, η Τριανδρία, η Τούμπα, η Χαριλάου, η Βασιλίσσης Όλγας, η Μαρτίου, γειτονιές ολόκληρες που αφέθηκαν στο έλεος του Θεού.
Δεσμεύομαι λοιπόν ενώπιον σας, πως απόλυτη προτεραιότητα μας είναι η άρση των αδικιών. Το πραγματικό ενδιαφέρον για κάθε γωνιά αυτής της πόλης», συνέχισε.
Τέλος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεσμεύτηκε πως ο ίδιος προσωπικά θα επιβλέπει τον τομέα της καθαριότητας της πόλης και των γειτονιών της ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά τη θέση του στο ζήτημα της εισόδου ιδιωτών στην καθαριότητα: «Επειδή κάποιοι υποψήφιοι – golden boys είναι ήδη έτοιμα να βάλουν ιδιώτες στο παιχνίδι, σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά: είμαι κάθετα αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Καθαρές κουβέντες» κατέληξε.