Π. Κοτζαμπασάκης: Η Μακεδονία δεν κείται μακράν κύριοι

Δήμοι

Στις 17 Ιουνίου 2018 γίναμε μάρτυρες μιας “συναλλαγής” η οποία πλήγωσε σε υπερθετικό βαθμό την υπερηφάνεια, το γόητρο του λαού, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο τον Έλληνα.

Πολύ πριν την υπογραφή, εκατομμύρια κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους, τις περισσότερες φορές αυθόρμητα, με την ελπίδα ότι η κεντρική εξουσία θα τον ακούσει.

Αλίμονο όμως! Η κεντρική εξουσία κωφεύει στις επιταγές και τα θέλω των καιρών, στα θέλω του ιδίου του λαού.

Η φράση “η Κύπρος κείται μακράν” ακούστηκε και πάλι εμμέσως πλην σαφώς, παραλλαγμένη στο σήμερα με το “η Μακεδονία κείται μακράν” .

Όχι!

Καμιά Μακεδονία δεν κείται μακράν κύριοι, όσο υπάρχει ελληνική ανάσα που αγωνιά.

Εμείς, που αποτελούμε, λοιπόν, την κίνηση «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» δεν υπάρχουμε γιατί σκεφτόμαστε. Υπάρχουμε για να υπηρετήσουμε τον εθνικό σκοπό και είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε!

Στην λογική αυτή και προερχόμενοι από τα σπλάχνα του λαού, εναρμονισμένοι απόλυτα στα θέλω και τις ανησυχίες του, στο μετρό των δυνατοτήτων της αυτοδιοίκησης δεσμευόμαστε να κάνουμε τα εξής:

– Να αναδείξουμε την ελληνική φυσιογνωμία και ιστορία μέσα από τα μνημεία.

– Δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε σε καμιά διάταξη των άρθρων της Συμφωνίας των Πρεσπών.

– Να υπάρχει στενή συνεργασία της δημοτικής αρχής με πατριωτικές δυνάμεις σε Βουλή και Ευρωβουλή

– Προτροπή σε εναλλακτικές ενέργειες ανάδειξης της ελληνικότητας της Μακεδονίας (όπως εκθέσεις μαθητών με θέματα την Μακεδονία- εκδηλώσεις κλπ)

– Ενίσχυση επιχειρήσεων που με την επιχειρηματική τους δράση θα τονίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας

– Ανάδειξη πατριωτικών προτύπων στις νέες γενιές, όπως του Ευαγόρα Παλικαρίδη, αλλά φυσικά και του Κωσταντίνου Κατσίφα ως παραδείγματα προς μίμηση για εθνική αξιοπρέπεια.

Η δημοτική κίνηση του Γιάννη Κουριαννίδη, αλλά και εγώ προσωπικά μιλάμε σαφέστατα, χωρίς μισόλογα και χωρίς το παραμικρό ίχνος υπεκφυγής από το καθήκον μας.

Η λεγόμενη “Συμφωνία” πρέπει να καταλήξει το συντομότερο δυνατό εκεί που της αρμόζει: στα σκουπίδια της ιστορίας!!

Άρθρο του Πέτρου Κοτζαμπασάκη*

*Ο Πέτρος Κοτζαμπσάκης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό “Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική” του Γιάννη Κουριαννίδη.