Διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου μετά από … 60 χρόνια – Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, επί τω έργω!

Δήμοι Κυρίως θέματα
Ρεπορτάζ: Αποστολίδου Σοφία

Ένα έργο πνοής ξεκίνησε σήμερα στην πόλη μας, η διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου.
Τα σχέδια, που παρέμεναν στα χαρτιά , για περισσότερα από 60 χρόνια !
Ωστόσο σήμερα, παρουσία του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, κυρίου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων , κυρίου Μάκη Κυριζίδη, ξεκίνησε η διάνοιξη, που θα συνδέσει την Τούμπα και την Τριανδρία με την Αγίου Δημητρίου, αλλά και την Περιφερειακή οδό της πόλης.
Το παρόν στην έναρξη των εργασιών, έδωσαν και πολλοί κάτοικοί της περιοχής, καθώς ανέμεναν το έργο αυτό αρκετά χρόνια.
Συγκινημένοι ήταν και οι ιδιοκτήτες των πέντε σπιτιών που απαλλοτριώθηκαν έναντι του ποσού του 1,5 εκ. ευρώ , υπερτονίζοντας και εκείνοι την σπουδαιότητα της.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι πως: «Το έργο αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι από τον συνολικό σχεδιασμό της διοίκησης για καλύτερη ποιότητα ζωής και συνθήκες.»
Ενώ, ο αντιδήμαρχος, Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, τόνισε ότι: ««Επιτέλους θα έχουμε σύνδεση της Τούμπας και της Τριανδρίας, μια επέκταση της Αγίου Δημητρίου μέχρι τη Λαμπράκη με απώτερο στόχο να τη βγάλουμε ακόμα πιο κάτω στην Μαραθώνος»
Μέσα στο επόμενο, χρονικό διάστημα , αναμένεται και η κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία θα τελεστεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχείας Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 15 ημέρες!
Τους προσεχής μήνες θα λάβουν χώρα και άλλες διανοίξεις οδών καθώς και παρεμβάσεις οι οποίες θα δώσουν μία νέα εικόνα στην Θεσσαλονίκη, μετατρέποντάς την σε μία μοντέρνα και ακόμα πιο όμορφη πόλη!

 

Οι μπουλντόζες ξεκίνησαν τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου

Διαβάστε επίσης :

Γιάννης Σγουρός : O μεγάλος περίπατος της Αθήνας – Ένα μεγαλεπήβολο έργο που ξεκινάει ανάποδα

ΜΑΝΩΛΑΔΑ – Τραγικό δυστύχημα – 63χρονος έχασε την ζωή του