Δήμος Θεσσαλονίκης : Βασίλης Μωυσίδης «Η Θεσσαλονίκη έχει ένα τεράστιο ιστορικό πλούτο που δεν έχει αναδειχθεί»

Δήμοι Κυρίως θέματα Πολιτική

«Η Θεσσαλονίκη έχει ένα τεράστιο ιστορικό πλούτο που δεν έχει αναδειχθεί»

Εξόρμηση και περιήγηση στα ιστορικά μνημεία της πόλης πραγματοποίησε ο υποψήφιος συνδυασμός «ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών», με στόχο τη γνωριμία με την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης.
Ο Βασίλης Μωυσίδης, οι συνεργάτες του, αλλά και φίλοι του συνδυασμού, επισκέφτηκαν μέρη όπως είναι η Άνω Πόλη με τα Κάστρα, η Ροτόντα και η Αψίδα του Γαλερίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και φυσικά το Λευκό Πύργο, που είναι αδιαμφισβήτητα το σημαντικότερο και πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της πόλης.
Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη η οποία κουβαλά ιστορία 23 αιώνων. Έχει υπάρξει μητροπολιτικό κέντρο για τους Μακεδόνες, πρωτεύουσα τετραρχίας για τους Ρωμαίους, συμβασιλεύουσα για τους Βυζαντινούς, οικονομικό και εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων κατά την Οθωμανική κυριαρχία, καθώς και συμπρωτεύουσα του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Είναι σημαντικό να τονιστεί το γεγονός ότι αρκετά από τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι η πόλη βρίθει από μνημεία μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος, αλλά δυστυχώς δεν έχει δοθεί η απαραίτητη βαρύτητα σ’αυτά. «Υπάρχουν μνημεία και αξιοθέατα για τα οποία δεν γνωρίζουν οι ίδιοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, πόσο μάλλον οι τουρίστες και όσοι επισκέπτονται την πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης.

Δείτε επίσης:
Δήμος Θεσσαλονίκης - Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική" Γιάννης Κουριαννίδης για Μπουτάρη:
Ελεύθερη είσοδος των δικαιούχων ΚΕΑ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε μια αξιοσημείωτη επιτυχία στον Δήμο Θεσσαλονίκης, πετυχαίνοντας να συγκεντρώσει υποστήριξη από
Η ηγεσία του δήμου πρέπει να γίνει «ένα με το λαό» τονίζει ο Πέτρος Κοτζαμπασάκης.
Στην αξιοποίηση των χρημάτων που θα φέρουν ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας
Με αφορμή το ατυχές περιστατικό με την καταστροφή, λόγω πυρκαγιάς, στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην ΒΙΠΕΘ
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error