Δήμος Θεσσαλονίκης – Μωυσίδης από Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης: «Καταλύτης για την πρόοδο της χώρας ο πρωτογενής τομέας»

Δήμοι

Στη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης και οι συνεργάτες του, όπου τέθηκαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι της Λαχαναγοράς.
Τα ζητήματα που τους απασχολούν έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την παρατεταμένη κρίση που πλήττει τον κλάδο τους, καθώς και το άνοιγμα των προϊόντων μέσω πολλών άλλων παραγόντων, όπως είναι οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.
H Λαχαναγορά της Κ.Α.Θ. Α.Ε. κατασκευάστηκε το 1975 και φιλοξενεί 280 καταστήματα εμπορίας έχοντας προσέλευση 5000 επισκεπτών και εργαζομένων σε καθημερινή βάση. Η Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο, διότι οι εκτιμώμενες διακινούμενες ποσότητες ανέρχονται σε 600-800 τόνους φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση και η απορρόφηση των αγροδιατροφικών προϊόντων γίνεται από όλη την επικράτεια και όχι μόνο, καθώς οι πωλήσεις σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% αφορούν σε χώρες του εξωτερικού, κυρίως των Βαλκανίων.
Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το κοινωνικό έργο της Κ.Α.Θ., κάτι που αποδεικνύεται από την καίρια συνεισφορά της στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών” Βασίλης Μωυσίδης, συνεχάρη τις πρωτοβουλίες αυτές και ανέφερε χαρακτηριστικά: « Είναι φανερό ότι η Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης παίζει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για τον πρωτογενή τομέα γενικώς. Η Ελλάδα είναι κατά βάση μία αγροτική χώρα. Αν το εκμεταλλευτούμε σωστά, θα λειτουργήσει προς όφελος όλων και θα συμβάλλει δραστικά στην ανάπτυξη της χώρας»