Δήμος Κορδελιού Ευόσμου – Παναγιώτης Πετρίδης, ναι ή όχι σε ρόλο ειδικού συνεργάτη του δήμου ;

Δήμοι Ελλάδα
του Φάνη Παπαδόπουλου

Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα, για το αν πρέπει ο Παναγιώτης Πετρίδης να είναι ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.
Επειδή από το 1993 παρακολουθώ τα τεκταινόμενα του δήμου σας καταθέτω την δική μου άποψη.
Κατ αρχάς το πρώτο που θα σκεφτεί κάποιος είναι, ότι μόλις ξεπληρώθηκε ένα ακόμα “γραμμάτιο”. Ένα “γραμμάτιο” προεκλογικό θα έλεγες , φαινόμενο που το συναντάς συχνά όχι μόνο στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, αλλά σχεδόν σε όλους τους δήμους.
Η περίπτωση να αναλαμβάνουν έμμισθες θέσεις άνθρωποι που έχουν βοηθήσει με τον τρόπο τους στην εκλογική νίκη, συνήθως είναι κανόνας, να ανταμείβονται. Βλέπετε πάντοτε υπάρχει και ο σχεδιασμός για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και τέτοιους ανθρώπους δεν τους θέλουμε απέναντι αλλά μαζί μας. Το κακό βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ότι οι δήμοι προσλαμβάνουν άτομα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά με το τι δύναμη, ή ψήφους, ή επιρροή έχουν στα τοπικά τεκταινόμενα. Αντί λοιπόν οι δήμαρχοι να επιλέξουν ανθρώπους που πραγματικά γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν διάθεση για δουλειά , αυτοί επιλέγουν ανθρώπους που πρέπει να τους ξεπληρώσουν τις προεκλογικές “χάρες”.
Σήμερα όμως θα πω την άποψή μου για την επιλογή Παναγιώτη Πετρίδη.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι από την ημέρα που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση με δήμαρχο τον Κλεάνθη Μανδαλιανό , η επιλογή του Πετρίδη είναι η σωστότερη κίνηση που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Εννοείται ότι για εμένα δεν υπάρχει το καινούργιος δήμαρχος, γιατί στην κλειστή κοινωνία που ζούμε όλοι βλέπουμε το τι συμβαίνει (αυτό είναι ένα θέμα που θα πούμε κάποια άλλη στιγμή) . Ποιοι είναι οι συμβουλάτορες του σημερινού δημάρχου, ποιοι κάνουν με τον έναν, ή άλλο τρόπο τις εισηγήσεις για ανθρώπους και για θέματα; Ξέρετε καμιά φορά δεν αρκεί να είσαι καλός άνθρωπος ή καλό παιδί, πρέπει να σηκώνεις ανάστημα και να χαράζεις την δική σου πολιτική.
Πάντως η επιλογή του Παναγιώτη Πετρίδη, αν ήταν προσωπική επιλογή του δημάρχου, ή αν ήταν επιλογή πιέσεων, την θεωρώ σωστή.
Σωστή βέβαια με την προϋπόθεση ο κος Πετρίδης να έχει όρεξη να εργαστεί στον τομέα που θα τον αναθέσει ο κος Μανδαλιανός.
Θεωρώ τον κ. Πετρίδη ότι έχει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο και ήταν και τρεις φορές υποψήφιος δήμαρχος Ευόσμου. Επίσης θεωρώ ότι το να είσαι αντιπολίτευση επί δημαρχίας Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, νομίζω ότι αυτό είναι σχολείο. Βέβαια στα αξιοσημείωτα του κου Πετρίδη είναι ότι όχι μόνο δεν είχε απουσίες από τα δημοτικά συμβούλια , αλλά ήταν πάντα “διαβασμένος” και έδειχνε πραγματικά ενδιαφέρoν για τα προβλήματα του δήμου, σε εποχές βέβαια που υπήρχε και η “άνθιση” της οικοδομής και λόγω του επαγγέλματός του, ο χρόνος του ήταν περιορισμένος.
Βέβαια επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος , εμείς θα περιμένουμε να δούμε τον προγραμματισμό και τις επόμενες κινήσεις.