Δήμος Κορδελιού Ευόσμου – Μη κουνάτε το δάχτυλο στον πολίτη

Δήμοι Ελλάδα Κοινωνία Κυρίως θέματα

του Φάνη Παπαδόπουλου

Καταπληκτικά το βρήκαμε τώρα, για όλα φταίνε οι πολίτες και οι διοικήσεις παρά τις “υπεράνθρωπες” προσπάθειες βγαίνουν λάδι . Ε , όχι εγώ δεν το δέχομαι. Την περίοδο που “μέναμε σπίτι” και εκμεταλλευόμενοι το sms για άθληση τα είδαμε όλα. Το δίωρο που περπατούσαμε στις γειτονιές και στα σοκάκια του δήμου εγώ αισθάνθηκα ότι ζούσα σε τριτοκοσμική χώρα. Τα χόρτα και η βρωμιά ήταν φαινόμενο που το συναντούσες σε κάθε γωνία. Βέβαια κατά καιρούς βλέπουμε σχετικές αναρτήσεις στα social media φωτογραφίες με πάρκα χωρίς καμία περιποίηση , αλλά επειδή κάποιοι θέλουν να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα δικαιολογούν τις καταστάσεις λέγοντας ότι ευθύνη μεγάλη έχει ο πολίτης και όχι η διοίκηση του δήμου. Ναι ευθύνη έχει ο πολίτης , αλλά όχι για την βρωμιά, αλλά για το ότι θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Θα ήθελα να ξέρω ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι περπατάνε στους δρόμους του δήμου ; Υπήρξαν κ. Δεμερτζή αντιδήμαρχε καθαριότητας και πρασίνου και άλλοι αντιδήμαρχοι στο παρελθόν στο πόστο σας . Ξέρετε τι έκαναν ; Ήταν συνεχώς στο δρόμο και συνεχώς προσπαθούσαν να λύσουν προβλήματα και όχι να χαζολογάν στο fb. Πέρασε από το πόστο σας ο Γιώργος ο Μαξούρας και ξέρετε τι έκανε ; Από τις 6 το πρωί ήταν στο πόδι και μέχρι το βράδυ ήταν με το τηλέφωνο στο χέρι για να λύνει προβλήματα. Από το πόστο σας πέρασε και ο Βασίλης ο Τσακαλίδης που κόντεψε να καταστρέψει την δουλειά του γιατί συνεχώς ήταν στα πάρκα και προσπαθούσε να δώσει λύσεις. Ξέρετε κ. Δεμερτζή από το πράσινο πέρασε και ο Αχιλλέας ο Μουρατίδης, που μπορεί να τον καταλογίζω άλλα λάθη, αλλά στον δήμο έτρεχε συνεχώς με την μηχανή του όπου τον καλούσαν και όπου υπήρχε πρόβλημα.
Μία φίλη μου πρόσφατα, (πριν λίγες ώρες εννοώ), μάλωσε με μία γυναίκα στην λαϊκή γιατί έβγαλε τα γάντια και την μάσκα και την πέταξε κάτω, δίπλα από έναν κάδο. Έκανε σωστά που το πέταξε έξω από τον κάδο ; όχι βέβαια, αλλά έχετε και εσείς την ευθύνη κ. της διοίκησης. Ανοίξατε κύριοι κάποιον κάδο να αισθανθείτε την μυρωδιά του ; Αν όχι δοκιμάστε το και εύχομαι να υπάρχει κάποιο ασθενοφόρο κοντά να σας συνεφέρει από την λιποθυμία. Πόσα μικρόβια κυκλοφορούν εκεί μέσα ; χιλιάδες. Ναι κάντε σωστά πρώτα την δουλειά σας εσείς και μετά κουνήστε το δάχτυλο στον πολίτη, που στο κάτω κάτω αυτός πληρώνει για αυτές τις υπηρεσίες που είστε εσείς υπεύθυνοι και υποχρεωμένοι να τις προσφέρεται . Έγινα κατανοητός ; Πλύνετε τους κάδους επιτέλους και αν μου πείτε ότι δεν υπάρχουν τα μηχανήματα θα σας πω να πάτε να τα βρείτε , αλλά επιτέλους πλύνετε τους κάδους και μετά σηκώστε το δάχτυλο στον πολίτη. Όταν δείχνουν τα “παπαγαλάκια σας τις φωτογραφίες με τους μεταλλικούς επιστύλιους κάδους να είναι γεμάτοι και δίπλα να υπάρχουν πεταγμένα και άλλα σκουπίδια εκτός των κάδων, τότε να μη κουνήστε το δάχτυλο στον πολίτη , να σκεφτείτε τι δεν κάνατε καλά. Γιατί ο κάδος δεν έχει αδειάσει, γιατί το σίγουρο είναι ότι δεν είναι σκουπίδια μιας ημέρας , βδομάδας θα έλεγα εγώ.
Μη μας στεναχωρείται άλλο πια, δουλέψτε επιτέλους, δουλέψτε για να μην αισθάνονται αυτοί που σας ψήφισαν ότι τους δουλέψατε. Τα τελευταία πέντε χρόνια λέει ότι ήταν “καθεστώς να πετάνε σε συγκεκριμένο οικόπεδο τα κλαδιά πάνω από την περιφερειακή οδό . Γιατί πέντε χρόνια ; Απλούστατα γιατί πριν ήταν στην διοίκηση ο πατέρας του σημερινού δημάρχου και ο πατέρας του σημερινού αντιδημάρχου. Έτσι απλά , μη βγάλουμε τα ματάκια μας με την δήλωση που θα κάνουμε . Χόρτο μπορεί να βλέπουμε , αλλά χόρτο δεν τρώμε κύριοι.
Τέλος αγαπητοί αναγνώστες σας δίνω και το mail στο οποίο μπορείτε να στέλνεται τις καταγγελίες ή της προτάσεις σας γιατί μάλλον κάποιοι δεν βλέπουν και ίσως τους κάνουμε να διαβάσουν γιατί ο 2ος μεγαλύτερος Δήμος στην Μακεδονία και Θράκη αξίζει να είναι μία πόλη με συνθήκες πραγματικά καλύτερες.
fanis@politispress.gr

Διαβάστε επίσης :

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου – Εγκατάλειψη και ανευθυνότητα

Η επιστροφή φόρου, τα δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου και τα όνειρα θερινής νυχτός. – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν