Ο Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΕΣΕΤΕΚ)

Διάφορα Ελλάδα Κυρίως θέματα

Μέλος του νέου 11μελούς Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) όπως αυτό ορίστηκε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την Έρευνα και την Καινοτομία, κ. Χρίστο Δήμα αποτελεί ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών, ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης.
Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως τιμητική συμμετοχή που επιβεβαιώνει την αναγνώριση της πολιτείας στη σημαντική προσφορά του ΙΜΕΤ στον τομέα της Έρευνας και των Μεταφορών καθώς και στον καταξιωμένο ρόλο του ως διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας και κέντρο αριστείας, έρευνας και καινοτομίας στις Μεταφορές πανευρωπαϊκά.
Ταυτόχρονα η συμμετοχή Ερευνητών στο νέο ΕΣΕΤΕΚ σηματοδοτεί το στόχο του Υπουργείου για μια αποτελεσματικότερη διασύνδεση της Έρευνας με την Καινοτομία καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), αποτελεί το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας σε ότι αφορά τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Ανάπτυξη της Καινοτομίας.

Ο Ευάγγελος Μπεκιάρης, Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., διατελεί Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Διατελεί επίσης Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ερευνητικών Ινστιτούτων στις Μεταφορές (ECTRI – www.ectri.org), Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ερευνητικών Κέντρων σε θέματα Σιδηροδρομικών Μεταφορών (EURNEX – www.eurnex.org), Εθνικός Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Προγράμματος του “HORIZON 2020” στον Τομέα των Μεταφορών και στην Ειδική Επιτροπή της ΕΕ (Mission) σχετικά με τις Περιβαλλοντικά Βιώσιμες & Ευφυείς Πόλεις. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών από το 2012 έως το 2015. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 120 ερευνητικά έργα της ΕΕ, σε 40 από τα οποία σε ρόλο συντονιστή όλης της Κοινοπραξίας. Έχει πάνω από 400 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ – 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη – Τηλ.: 2310 498 457 – www.imet.gr