ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ: Για όνομα του Θεού !!!!

Διάφορα Ελλάδα Κυρίως θέματα

της Ιζαμπέλλα Δέδε

2019 χρόνια τώρα προσπαθεί να μεταδώσει τα λόγια αγάπης και ειρήνης και το μόνο που φέρνει είναι θρησκευτικός πόλεμος !!!

Η Εκκλησία πρέπει να αγκαλιάζει όλους τους πιστούς και να τους φέρνει κοντά στον Θεό όχι να φέρνει διχασμό και αναστάτωση !!!
Προφανώς ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος έχει άλλη αντίληψή των πραγμάτων και το μόνο που προκαλεί είναι αναστάτωση ανάμεσα στους ενορίτες !!!
Αυτήν την μανία που έχει να θέλει σώνει και καλά να μεταθέσει τους παπάδες από ενορία σε ενορία αγνοώντας τα συναισθήματα των πιστών, όχι μόνο είναι ακαταλαβίστικη αλλά προκαλεί πονηρά ερωτήματα !!! Ποιος να είναι αυτός ο μυστικός λόγος για τον οποίο ο Μητροπολίτης θέλει να πάρει τώρα τον Παπά Βασίλη μακριά από τους ενορίτες του Άγιου Ανδρέα Αιγινίου και να τον πάει ένας Θεός ξέρει που ;

Την περασμένη εβδομάδα ο Μητροπολίτης ήθελε να μετακινήσει τον Παπά Χρήστο από την ενορία της Αγίας Βαρβάρας στην ενορία του Άγιου Ανδρέα … Αντέδρασε πολύ έντονα η κοινωνία του Κολινδρού και μετά τις διαμαρτυρίες ( την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 δεν μπήκε ούτε ένας πιστός στην εκκλησία και ο παπά Μιχάλης τέλεσε την Θεία Λειτουργία σε μια άδεια εκκλησία ) και την παρέμβαση του Ε. Λαγδάρη, Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, ξαφνικά η » παρεξήγηση » λύθηκε.

Αυτή την εβδομάδα έβαλε στο μάτι τον παπά Βασίλη και έχουν ξεσηκωθεί όλοι οι ενορίτες του Άγιου Ανδρέα στο Αιγίνιο !!! :
< Εμείς τον αγαπάμε τον παπά Βασίλη !! Τον εμπιστευόμαστε, μας ξέρει όλους με τα καλά μας και τα κουσούρια μας !! Εδώ και 7 χρόνια μας αγκάλιασε και μας έφερε κοντά στο Θεό !! Χάρη στο παπά Βασίλη είμαστε πιο ενωμένοι και πιο αγαπημένοι !!! Γιατί να μας τον πάρει ο Μητροπολίτης και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε τον πραγματικό λόγο ; » Οργανώνονται οι ενορίτες και σε λίγο θα έχουμε διαμαρτυρίες διαφόρων τύπων εφόσον μέχρι στιγμής δεν πήραν θετική απάντηση για να κλείσουν ραντεβού με τον Μητροπολίτη !!! Ο παπάς μιας ενορίας είναι ο κρίκος που δένει όλους τους ενορίτες μεταξύ τους… Σε αυτόν στρέφονται για συμβουλή, για συμπαράσταση, για να λύσει κάποια προβλήματα, για να απαλύνει τον πόνο, για να βρουν παρηγοριά και δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα της ζωής τους… Ποια αμαρτία πληρώνουν όλοι αυτοί οι ενορίτες και θέλει ο Μητροπολίτης να τους τιμωρήσει παίρνοντας τους τον αγαπημένο τους Ιερέα ;; Ποιος είναι ο αληθινός σκοπός τον » ανασχηματισμό » αυτό ;; Πολλές φήμες … Και μάλιστα καμία δεν είναι προς τιμή του Μητροπολίτη !!!