Χταπόδι με πιπεριές

Υλικά για 4 άτομα
1 χταπόδι μεσαίο,
ξίδι,
μπαχάρι σε κόκκους,
1 κιλό τρίχρωμες πιπεριές,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 κρεμμύδι μεγάλο,
100 γρ. σάλτσα ντομάτας,
50 ml. ζωμό ψαριού (ή από το χταπόδι),
50 ml. κρασί λευκό,
2-3 φύλλα δάφνης,
λίγο μαϊντανό,
λίγο άνηθο,
1 κρεμμυδάκι φρέσκο,
ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
1. Βράζουμε το χταπόδι με μπόλικο ξίδι, φύλλα δάφνης και μπαχάρι.
2. Αφού βράσει κόβουμε τα πλοκάμια.
3. Τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και τα σβήνουμε με λίγο ξίδι, λίγο πριν τα σερβίρουμε.
4. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε ζουλιέν. Ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
5. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρασί, έπειτα τα μυρωδικά, τη σάλτσα ντομάτα, το ζωμό ψαριού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
6. Στήνουμε στο πιάτο και τοποθετούμε επάνω τα χταπόδια.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης