Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA ορίζει την Goodyear ως επίσημο προμηθευτή ελαστικών στην κατηγορία LMP2 (LMP2)

Auto - Moto

Η Goodyear επιλέχθηκε ως ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών για την LMP2 κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA (WEC) και του European Le Mans Series (ELMS).
Ένα συμβόλαιο πολυετούς διαρκείας μεταξύ του Automobile Club de l’Ouest (ACO), του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA και της Goodyear συμφωνήθηκε ακολουθώντας την απόφαση του ACO να ορίσει ένα μόνο προμηθευτή ελαστικών για αυτή την ανταγωνιστική κατηγορία, Le Mans Prototype. Αυτό ενισχύει την σχέση μεταξύ του Le Mans 24h, των κορυφαίων Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αντοχής και μιας από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες ελαστικών στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Αυτό το καλοκαίρι, η Goodyear ανακοίνωσε την επιστροφή της στους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων, προμηθεύοντας ελαστικά σε επιλεγμένους συνεργάτες της κατηγορίας LMP2 του WEC. Μια εντυπωσιακή νίκη επιστροφής με την ομάδα της JOTA επιτεύχθηκε στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, τον αγώνα 4 ωρών στη Σαγκάη τον περασμένο μήνα. Το νέο συμβόλαιο, το οποίο θα προμηθεύει όλες τις ομάδες του WEC στην κατηγορία του LMP2, ξεκινάει στη σεζόν 8 γύρων της περιόδου 2020/2012 στο Σιλβερστόουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, συνεχίζεται με αγώνες σε τέσσερις ηπείρους σε ολόκληρο το κόσμο και έχει ως αποκορύφωμα τον αγώνα Le Mans 24h τον Ιούνιο του 2021, έναν αγώνα όπου τα αυτοκίνητα που έχουν εξοπλισθεί με Goodyear έχουν κερδίσει αδιαφιλονίκητα σε 14 περιπτώσεις.
Η επίσημη συνεργασία της LMP2 με την ELMS, την κορυφαία σειρά αγώνων αντοχής, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο 2021. Στο ELMS, η LMP2 είναι η κορυφαία κατηγορία ενός πρωταθλήματος πολλαπλών κατηγοριών που αγωνίζεται σε έξι κορυφαία σιρκουίτ της Ευρώπης. Η συνεργασία συνεπάγεται ό,τι όλοι οι LMP2 συμμετέχοντες στον αγώνα 24h του Le Mains, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων εκτός WEC και ELMS, θα επωφεληθούν από τις τελευταίες εξελίξεις των αγωνιστικών ελαστικών Goodyear. Επιπλέον, η Goodyear θα αυξήσει την προβολή της επωνυμίας της σε εντός και εκτός δρόμου αγώνες για να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της τελευταίας σειράς ελαστικών Eagle F1 SuperSport, επιδεικνύοντας τεχνολογίες εμπνευσμένες από τους αγώνες motorsport.
Ο Mike Rytokoski, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Μάρκετινγκ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής δήλωσε: «Η Goodyear έχει μια μακρά και αξιοσημείωτη ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επιπλέον με το αήττητο ρεκόρ μας στην Φόρμουλα Ένα με 368 Grand Prix νίκες, έχουμε 14 συνολικές νίκες στον αγώνα Le Mans 24h. Αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε την τεχνολογία, την αντοχή και τις επιδόσεις μας στο πιο διάσημο αγώνα αντοχής στο κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που επιλεχθήκαμε για αυτή την πρόκληση».
O Pierre Fillon, πρόεδρος του Automobile Club de l’Ouest αναφέρει: «Η κληρονομιά της Goodyear στο Le Mans περιλαμβάνει μερικές από τις πιο θρυλικές νίκες από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1990. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ένα τέτοιο σήμα διεθνούς φήμης, επιλέχθηκε για τους αγώνες Le Mans 24h, WEC και ELMS για να αποδείξει την τεχνολογία του στο πιο απαιτητικό αγωνιστικό περιβάλλον. Η δέσμευσή τους για το μέλλον των αγώνων αντοχής εμπνέει και αντανακλά το ήθος του ACO και όλων των πρωταθλημάτων μας αγώνων αντοχής».
Ο Gerard Neveu, CEO της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (FIA) και του αγώνα Le Mans Series, αναφέρει: «Από τότε που ανήγγειλε την επιστροφή της αυτό το χρόνο, η δέσμευση της Goodyear για κορυφαίες επιδόσεις ήταν πολύ εντυπωσιακή. Η νίκη στο Παγκοσμίο Πρωτάθλημα της κατηγορίας LMP2 από την Τρίτη κιόλας προσπάθεια, δείχνει την επένδυση, την τεχνολογία και την αφοσίωση της ομάδας της Goodyear. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τη Goodyear ως το κορυφαίο συνεργάτη στο WEC και το ELMS, και οι LMP2 ομάδες μας θα επωφεληθούν από υψηλού επιπέδου επαγγελματική υποστήριξη για να εξασφαλίσουν τον συνεχόμενο έντονο ανταγωνισμό στην κατηγορία».

Στέφανος Σιμωτάς