Η Nissan συμμετέχει στο εγχείρημα της «δήλωσης ανοιχτής πρόσβασης IP κατά του COVID-19»

Auto - Moto
Επιμέλεια Στέφανος Σιμωτάς

Η Nissan Motor Co., Ltd. συμμετέχει ως ένα από τους ιδρυτικά μέλη της «δήλωσης ανοιχτής πρόσβασης IP κατά του COVID-19», μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19.
Σε μια πρωτοφανή κίνηση, με αυτή τη δήλωση συστρατεύονται επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και ακαδημαϊκούς, στην προσπάθεια να προωθήσουν την ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη και κατασκευή θεραπευτικών φαρμάκων, εμβολίων, ιατρικών συσκευών και προϊόντων ελέγχου των λοιμώξεων.
Σύμφωνα με αυτήν τη δήλωση, η Nissan δεν θα ζητήσει αποζημίωση, ούτε θα διεκδικήσει κανένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μοντέλο χρησιμότητας, σχέδιο ή πνευματικά δικαιώματα έναντι οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης, της πρόληψης, του περιορισμού και της θεραπείας της νόσου, μέχρι την ημερομηνία που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα δηλώσει ότι η επιδημία COVID-19 δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.
Η Nissan θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την υποστήριξη μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μέσω της μηχανικής και της παραγωγής οχημάτων, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα περιουσιακά της στοιχεία και σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες αρχές, σε κάθε χώρα.

Διαβάστε επίσης :

Η Hyundai επεκτείνει τη συνεργασία της με το Μουσείο Van Gogh .

All-new Renault CLIO: Με αυτές τις εξελιγμένες τεχνολογίες πρωταγωνιστεί στην κατηγορία του.