AUTO-MOTO: Νέο L200 (MY20) Beyond Tough

Auto - Moto

Ακριβώς 40 χρόνια αφότου λανσαρίστηκε το πρώτο pick-up ενός τόνου με πάνω από 4,7 εκατομμύρια αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις – από τις οποίες περίπου 416.000 εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην Ευρώπη του 2019 (Στοιχεία MME μέχρι Ιούνιο 2019) – η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) λανσάρισε την 6η γενιά L200) το Νοέμβριο του 2018.

Με επιτυχημένη εμπορική πορεία σε 150 χώρες, το L200 κατατάσσεται 2ο στο χάρτη παγκόσμιων πωλήσεων της MMC, μεταξύ Outlander και ASX, και διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο για την Εταιρία, ξεκινώντας από τη στρατηγική περιοχή ASEAN (± 30% της παγκόσμιας αγοράς pick-up – όλες οι Μάρκες).

Συνδυάζοντας αξιοπιστία, αναβαθμισμένες ικανότητες on- & off-road (χάρη στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Super Select 4WD II, υποστηριζόμενο από νέα συστήματα “Off Road Mode” και “Hill Descent Control”) και στοιχεία άνεσης και εξοπλισμού επιβατικού αυτοκινήτου, η Νέα Γενιά L200 γίνεται ο απόλυτος εκφραστής της τετρακίνησης (4WD) της Mitsubishi Motors – σε εμφάνιση & περιεχόμενο – βαδίζοντας στα χνάρια του θρυλικού Pajero.

Το «Σκληροτράχηλο & Ανθεκτικό» New Gen L200 που κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη – στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της MMC εκτός Ιαπωνίας – για τις παγκόσμιες αγορές αναμένεται στις Εκθέσεις των Ευρωπαίων Εμπόρων από τον Οκτώβριο του 2019.

«Στην Ινδονησία, το L200 έχει μερίδιο 60% στην αγορά pickup της εξορυκτικής βιομηχανίας. Απολύτως απαραίτητο σε ορυχεία και άλλα τραχιά περιβάλλοντα είναι η αντοχή του αμαξώματος και το δίκτυο υποστήριξης after-sales και εκεί έγκειται η δύναμη της Mitsubishi Motors.»

Στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στη Χιλή, το L200 εκτός από το αγαπημένο, ακούραστο όχημα της εξορυκτικής βιομηχανίας αναδείχτηκε best-seller σε όλες τις κατηγορίες και εκδόσεις (πηγή: Mitsubishi Motors Chile), για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Με αυτή την έννοια, ένας σταθερός διάλογος μεταξύ MMC και των παγκόσμιων πελατών της ήταν σημαντικός τα τελευταία σαράντα χρόνια για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνολικής φιλοσοφίας του pick-up ενός τόνου της Mitsubishi Motors.

Ο κος Namiki δήλωσε σχετικά: «Με τη Νέα Γενιά L200, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μία διαδικασία σχεδίασης και παραγωγής ενός οχήματος που να αυξάνει την ικανοποίηση των πελατών.

Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διαδικασία εξέλιξης διερευνούμε τις πραγματικές συνθήκες στις οποίες χρησιμοποιείται το όχημα και, επίσης, όταν μας ζητάνε βελτιώσεις, εξετάζουμε εξονυχιστικά αυτή την αγορά.

Με αυτή την έννοια, η κάθε αγορά σε όλο τον κόσμο γίνεται καθημερινό πεδίο δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες.
Με βάση τα αποτελέσματα, προτείνουμε μέτρα βελτίωσης του ίδιου του προϊόντος, όπως είναι φυσικό, και παράλληλα εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τις μεθόδους δοκιμών μας. Η συνεχής επανάληψη αυτής της διαδικασίας κρατά ζωντανή την 40χρονη κληρονομιά μας και μέσα στο σκληροτράχηλο χαρακτήρα αυτής της Νέας Γενιάς L200»

Από μόνη της, η μηχανολογική βίβλος της Mitsubishi Motors, που ενημερώνεται συνεχώς από το 1978, έχει μετατραπεί σε μοναδικό προϊοντικό απόκτημα με πολλαπλά οφέλη για το New Gen L200, μεταξύ άλλων:

Νέα εξωτερική σχεδίαση – με την ονομασία “Rock Solid”
Βελτιωμένη αντιληπτή ποιότητα (μέσα κι έξω)
Αναβαθμισμένο σύστημα 4WD, που περιλαμβάνει νέο “Off Road Mode” και σύστημα “Hill Descent Control” *
Νέος κινητήρας 2.2 Diesel (προδιαγραφών Euro 6d temp) για την Ευρώπη
Νέο 6-τάχυτο A/T
Αναβάθμιση πλαισίου, φρένων και ανάρτησης
Βελτιωμένη οδηγική άνεση
Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας*:
Σύστημα Ελέγχου Τυφλής Γωνίας (Blind Spot Warning) με λειτουργία Υποβοήθησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Change Assist)
Σύστημα Προειδοποίησης Οπίσθιας Κίνησης (Rear Cross Traffic Alert)
Σύστημα Περιορισμού Επιπτώσεων Εμπρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision Mitigation)
Σύστημα Περιορισμού Πρόσκρουσης σε Στενούς Χώρους Στάθμευσης (Ultrasonic Misacceleration Mitigation System)
Νέα στοιχεία εσωτερικού (μεταξύ των οποίων νέας σχεδίασης εμπρός καθίσματα)
Εκτεταμένη γκάμα αξεσουάρ

Στέφανος Σιμωτάς