Θεσσαλονίκη – Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Δημοσθένης Δασυγένης. – Διετέλεσε πρόεδρος στον Άρη Θεσσαλονίκης

Αθλητισμός Ελλάδα

Την τελευταία του πνοή σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη άφησε σήμερα το πρωί ο Δημοσθένης Δασυγένης, σε ηλικία 89 ετών.

Ήταν μέτοχος του Άρη για μία δεκαετία από το 1980 έως το 1990, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος των κίτρινων. Γεννήθηκε το 1931 στον Ευρωπό Κιλκίς από γονείς πρόσφυγες.
Το 1944 μετοίκησε στη Θεσσαλονίκη. Από το 1960 έως και το 1970 ασχολήθηκε με την εκμετάλλευση φορτηγών αυτοκινήτων ψυγείων. Το 1970 ίδρυσε ατομική επιχείρηση κατασκευής πλεκτών υφασμάτων στη Θεσσαλονίκη.
Ο Δασυγένης διετέλεσε πρόεδρος του ΑΡΗ σε δύσκολες περιόδους, στη δεκαετία του 80 και του 90.
Έκανε δωρεά στην ΠΑΕ το οικόπεδο στο Νέο Ρύσιο. όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο των κίτρινων. Άλλωστε, φέρει το όνομά του προς τιμήν του: Δασυγένειο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης
«Η οικογένεια του ΑΡΗ είναι από σήμερα φτωχότερη, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Δημοσθένης Δασυγένης.

Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ τη δεκαετία τόσο του ’80 όσο και του ’90 και ήταν πάντα κοντά στην αγαπημένη του ομάδα.

Υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία στην ιστορία του ΑΡΗ. Αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό, καθώς στήριξε την αγαπημένη του ομάδα και στη νεότερη ιστορία της σε δύσκολες στιγμές.

Προς τιμήν του δόθηκε το όνομά του στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας μας στο Ν. Ρύσιο (τον Αύγουστο του 2013), αφού χάρη σε ενέργειές του αποκτήθηκε η έκταση.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη βαθύτατη λύπη της για το χαμό ενός εκ τον ιστορικότερων παραγόντων της, που υπηρέτησε το Σύλλογο μας με πίστη και αφοσίωση.

Πρόεδρε, καλό ταξίδι…»