Ταϊλάνδη εναντίον Ταϊλάνδης – ΙFMA VS IMTF η αλήθεια! – Σε αποκλειστική δημοσιότητα η επιστολή του Aυστραλού Δικηγόρου John Cokburn

Αθλητισμός

Ένας πρόλογος ουσίας και σε αποκλειστική δημοσιότητα η επιστολή του Aυστραλού Δικηγόρου κυρίου John Cokburn!
To 2001 σε επίσκεψη του στην Ελλάδα με τον Υφυπουργό αθλητισμού Φούρα και Γενικό Γραμματέα Σγουρό ο τότε πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ερασιτεχνικού Μουάι Τάι (ΙΑΜΤF) General Tienchai Sirisumpan είχε πεί ότι «η ταϊλανδική πυγμαχία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και ότι θα θέλαμε στους ολυμπιακούς αγώνες που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα η ταϊλανδική πυγμαχία να αποτελέσει την έναρξη ως μέρος αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά των Ασιατικών Αγώνων»
Το MuayThai αποτελεί μέρος της ιστορίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ταϊλάνδης για εκατοντάδες χρόνια, όπως και με τις περισσότερες παραδόσεις από την αρχαιότητα.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας του MuayThai αλλά όλες οι πηγές συμφωνούν ότι το MuayThai ήταν η πρωταρχική και αποτελεσματικότερη μέθοδος αυτοάμυνας που χρησιμοποιούσαν οι ταϊλανδοί πολεμιστές στα πεδία μαχών και συγκρούσεων από τους πολέμους που συνέβησαν αμέτρητες φορές σε όλη την ιστορία του έθνους, του βασιλείου της Ταϊλάνδης.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γράφτηκε ένα εγχειρίδιο πολέμου με το όνομα “Chupasart”.
Αυτό το εγχειρίδιο υπογράμμισε τις πολεμικές χρήσεις κάθε μέρους του σώματος. Η υποκείμενη φιλοσοφία αυτού του εγχειριδίου υπονοούσε ότι οι μάχες είναι κάτι περισσότερο από τη χρήση όπλων, αλλά σημαντικό να αναλάβουν την πλήρη δέσμευση από το μυαλό, το σώμα και την ψυχή.
Σχετικά με την IΑMTF/IMTF
Μια διεθνής συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 1995, στην Ταϊλάνδη με ερασιτεχνικές ομοσπονδίες και ανταποκριτές από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο βασίλειο της Ταϊλάνδης γράφοντας την ανεξίτηλη ιστορία του ερασιτεχνικού MuayThai.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρώτο σύνταγμα, κανόνες και κανονισμούς για τη δημιουργία της μοναδικής παγκόσμιας ομοσπονδίας ως ερασιτεχνικού σπορ, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερασιτεχνών του MuayThai (IAMTF). Το 1995 πραγματοποιήθηκε η ίδρυση επίσημα της IΑMTF.
Κάποια στιγμή μετά το 1999 αφού είχαν γίνει με μεγάλη επιτυχία και τεράστια παγκόσμια συμμετοχή 3 παγκόσμια(IAMTF)ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στην Ταϊλάνδη, εμφανίζεται μια εθνική μικρή και χωρίς ανάπτυξη,τοπική ένωση του MuayThai με την επωνυμία IFMA η οποία διεκδικεί και πρωταγωνιστεί ως παγκόσμια φιγούρα διεθνείς ομοσπονδίας, κάτι που δεν ήταν ποτέ πραγματικότητα ειδικά εκείνη την χρονική περίοδο…
Αργότερα το ποτάμι άλλαξε, καθώς ακολούθησε μια καταστροφική πολιτική παγκόσμιας διαίρεσης σε διεθνές επίπεδο για το εθνικό άθλημα.

Δυστυχώς τα μέλη που δεν ανήκαν στην IFMA εξαπατήθηκαν από την ίδια την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και από την Ολυμπιακή επιτροπή της Ταϊλάνδης, καθώς επέτρεψαν να διαιρέσουν την πολιτισμική τους κληρονομιά σε ξένο φορέα(εκτός Ταϊλάνδης ΙFMA) όπου σήμερα με επιστολή τους από το υπουργείο Αθλητισμού και Τουρισμού(Νο.Kor Kor.5110/11 , επιβεβαιώνουν ότι η IFMA δεν είναι αναγνωρισμένη κάτω από τους Νόμους του Βασιλείου της Ταϊλάνδης!

Ως αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει ακόμη λύση για την εθνική τέχνη την στιγμή ειδικά που υπάρχουν και άλλες ομοσπονδίες όπως η ΙΜTF στην ίδια την Ταϊλανδή η οποίες έχουν το δικαίωμα ανάπτυξης της πολιτισμικής αυτής κληρονομιάς.

Υπάρχει άραγε ελπίδα για μια νέα γενιά παγκόσμιων πρωταθλητών, εκπαιδευτών και γενικών συμμετεχόντων που συμβάλλουν στη ενωμένη ανάπτυξη του MuayThai, παγκοσμίως;

Aυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντηθεί ούτε διευκρινιστεί από την ίδια την Ταϊλάνδη.

Από το 1995 μέχρι και το 2020 πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από το βασίλειο της Ταϊλάνδης στην παγκόσμια κοινότητα για όλα αυτά τα χαμένα χρόνια και να αποδοθούν ευθύνες και τιμωρίες σε όλους αυτούς που επισκίασαν την πολιτισμική κληρονομιά του MuayThai,με σκοπό την διαίρεση του σε παγκόσμιο επίπεδο!

Σας παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την επίσημη επιστολή του Δικηγόρου της IFMA ο οποίος έπαιξε και στον σημαντικότερο ρόλο για την αναγνώριση της ΙFMA!
21 Ιανουαρίου 2020ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ MUAYTHAI
Ζητήθηκε η συμβουλή μου από πολλά σωματεία του MuayThai σχετικά με ένα γράμμα της 28ης Σεπτεμβρίου 2019 από την IFMA στο οποίο η IFMA διεκδικεί την κυριαρχία στο διεθνές MuayThai.
Είμαι δικηγόρος πάνω από 30 χρόνια με μεγάλη εμπειρία στον αθλητικό νόμο καθώς και την διοίκηση των αθλητικών σωματείων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Έχω επίσης διατελέσει δικηγόρος στην IFMA.

ΣΎΝΟΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΜΟΥ
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ έγκυρη νόμιμη βάση για να αυτοανακηρυχθεί η IFMA ο επίσημος ενοποιημένος αναγνωρισμένος οργανισμός για όλο το MuayThai.
Δεν υπάρχει απολύτως ΚΑΜΙΑ έγκυρη νόμιμη βάση για να αναλάβει η IFMA τη διεθνή διοίκηση του Muay Boran, ή οποιουδήποτε άλλου ιστορικού παράγωγου του MuayThai.
Η IFMA, με ή χωρίς τη συνεργασία της WMC, δεν έχει καμία νόμιμη βάση για να διεκδικήσει τη διεθνή διακυβέρνηση του επαγγελματικού MuayThai.
Αν η IFMA εμπλέκεται σε ενέργειές σε Πρεσβείες στην Μπανγκόκ σχετικά με την εξέταση για χορήγηση θεώρησης (vizas) (με εξαίρεση την ανάμειξή τους για επικύρωση σε περιπτώσεις αθλητικών γεγονότων) σε αθλητές που ταξιδεύουν από την Ταϊλάνδη προς άλλες χώρες, τότε η IFMA ενεργεί κατά παράβαση της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ IFMA
Η IFMA έγινε ΜΟΝΟ αποδεκτή ως μέλος της GAISF (τώρα SPORTACCORD) το 2006 για να εκπροσωπεί το άθλημα του ερασιτεχνικού MuayThai σύμφωνα με την τότε σύσταση και τους αγωνιστικούς κανόνες και τίποτα παραπάνω.
Το σκεπτικό της IFMA ότι απλώς με το να ξαναγράψει το καταστατικό μπορεί να ασκήσει οποιαδήποτε εξουσία σε οτιδήποτε σχετικό με το με το MuayThai οφείλει να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον ως ανόητη επινόηση.
To να δεχόμαστε την IOC αναγνώριση της IFMA ως νομιμοποίηση των ευρύτερων διεκδικήσεων της IFMA πέρα του ερασιτεχνικού MuayThai είναι αβάσιμο, αλλόκοτο και μαρτυρά άγνοια ως προς τον αθλητικό νόμο και τη διοίκηση.
Δεν υπάρχει κανένας νόμος στο Ταϊλανδέζικο Κοινοβούλιο που εγκαθιδρύει την WMC.

Η IFMA έχει υποδείξει ότι η WMC είναι ένα ιδιωτικό σώμα και η λίστα των μελών της είναι εμπιστευτική.
Το καταστατικό της WMC δεν είναι δημόσια διαθέσιμο.
Είναι ένα ταυτόχρονα περίπλοκο και παράλογο επιχείρημα, η προσπάθεια από την πλευρά της IFMA να υποστηρίξει ότι τώρα η WMC είναι υπεύθυνη για να ελέγχει το επαγγελματικό MuayThai υπό τη δικαιοδοσία της IFMA.
Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ IFMA
Ήμουν ο Διεθνής Αντιπρόεδρος για τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερασιτεχνικού MuayThai (IFMA) και Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της περίπου από το 2000 μέχρι το 2010.
Ήμουν σημαντικός παράγοντας στην πετυχημένη αίτηση μέλους της IFMA στην SPORTACCORD το 2006. Η IFMA έκανε αίτηση και έγινε δεκτή ως μέλος για να εκπροσωπεί το ερασιτεχνικό MuayThai.
Με έδιωξαν από την IFMA τον Μάιο του 2010. Δεν με προσκάλεσαν να παρευρεθώ στη συνεδρίαση του συμβουλίου της IFMA σχετικά με την απομάκρυνσή μου.
Πριν από την απομάκρυνσή μου είχα παραπονεθεί συγκεκριμένα στον πρόεδρο της IFMA, Dr. Sakchye Tapsuwan, για την IFMA που ενεργούσε κατά παράβαση των Αυστραλιανών νόμων για την αντιμετώπιση των αντι-ανταγωνιστικών εμπορικών συμπεριφορών.
Πριν από την απομάκρυνσή μου είχα επίσης γράψει στον Dr. Tapsuwan και το μέλος του Ταϊλανδέζικου IOC, Dr. Nat Indraphana, ζητώντας επισήμως να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με ενέργειες της IFMA που θεωρούσα παράνομες καθώς και άλλες ενέργειες που παρέβαιναν τις υποχρεώσεις της στις χώρες-μέλη της.
Δεν πήρα καμία απάντηση στην έκκλησή μου για ανεξάρτητη έρευνα.

1135138396

Δικό σας με πίστη

John Cokburn
Cockburn Legal
John@cockburnlegal.com