Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δεν θα πιστεύετε από τι θα φτιαχτούν τα μετάλλια!

Αθλητισμός

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο, ανακοίνωσε τον τρόπο κατασκευής των μεταλλίων που θα δοθούν στους νικητές το προσεχές καλοκαίρι.

Σε έναν χρόνο από σήμερα, στις 24 Ιουλίου 2020, θα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει με την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων να δημοσιεύει τα μετάλλια, που έχουν έντονο το ελληνικό στοιχείο αλλά και έναν εξαιρετικά πρωτότυπο και φιλικό προς το περιβάλλον, τρόπο κατασκευής!

Χρήστος Γιαννούλης
ΠΗΓΗ onsports

Τα μετάλλια θα έχουν στην μπροστινή τους όψη την αρχαιοελληνική Θεά Νίκη, η οποία στέκεται μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο, το γνωστό σε όλους μας Καλλιμάρμαρο ενώ στο πίσω μέρος τους έχουν το logo των αγώνων του Τόκιο. Ο Ιάπωνας Τζουνίτσι Καβανίσι ανέλαβε τον σχεδιασμό των μεταλλίων, που θα είναι συνολικά 5.000 για τους αθλητές που θα καταφέρουν να ανέβουν στον βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι, όμως, είναι αυτό που αφορά στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για να κατασκευαστούν τα μετάλλια.

Όπως αποκάλυψε η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020, τα μετάλλια θα κατασκευαστούν από ανακυκλωμένα κινητά τηλέφωνα! Σε μια εξαιρετική καμπάνια που διοργανώθηκε σε όλη την Ιαπωνία, συγκεντρώθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές από όλη τη χώρα και απομονώθηκαν από αυτές όλα τα μεταλλικά στοιχεία που ήταν απαραίτητα για την κατασκευή των μεταλλίων.

Περισσότεροι από 78.000 τόνοι ηλεκτρονικών συσκευών συγκεντρώθηκαν, μιλάμε για περισσότερα από 6.000.000 smartphones, και μέσα από αυτή τη διαδικασία συγκεντρώθηκαν 32 κιλά χρυσού που κοστολογούνται στα 1.4 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, εξήχθησαν 3.500 κιλά ασήμι και 2.200 κιλά χαλκός. Τα χρυσά μετάλλια κατασκευάζονται με καθαρό ασήμι και μόλις 6 γραμμάρια χρυσού, τα ασημένια δεν περιλαμβάνουν άλλη πρόσμιξη ενώ τα χάλκινα περιλαμβάνουν 95% χαλκό και 5% ψευδάργυρο. Ο Τζουνίτσι Καβανίσι, κατάφερε να κερδίσει στον διαγωνισμό που έγινε, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 400 επίδοξοι σχεδιαστές των Ολυμπιακών μεταλλίων για το 2020…