Καραχάλιου: “Τα πάντα ρει, στόχος το Τόκιο το 2020”

Αθλητισμός

Την εντυπωσιακή της παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ιστιοπλοΐας στο Μαϊάμι ολοκλήρωσε με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου η Βασιλεία Καραχάλιου, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan. Τι δήλωσε η ίδια για τα μελλοντικά της σχέδια.

Την εντυπωσιακή της παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ιστιοπλοΐας που διεξήχθη στο Μαϊάμι ολοκλήρωσε με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου η Βασιλεία Καραχάλιου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan, τερμάτισε στην πέμπτη θέση στη medal race στα Laser Radial και βρέθηκε τελικά στο βάθρο των νικητών.

Το “χρυσό” κορίτσι της ελληνικής ιστιοπλοΐας μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το μετάλλιο σε μία διοργάνωση που φαινόταν χαμένη, μετά το κακό ξεκίνημά της. Η ίδια, όμως, δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε. Αναφέρθηκε φυσικά και στους Αγώνες του Τόκιο, δεδομένου πως έχει αρχίσει την προετοιμασία της, προκειμένου να διακριθεί και στους Ολυμπιακούς του 2020.

Βασιλεία για ακόμη μία φορά έκανες υπερήφανη την Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο στο Μαϊάμι. Είσαι ικανοποιημένη από την επιτυχία σου;

“Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένη, ήταν ένα απίστευτα δύσκολο πρωτάθλημα που ξεκίνησε για εμένα με τον χειρότερο τρόπο. Παρόλα αυτά έχουμε δουλέψει με τον προπονητή μου πάνω στις αντιξοότητες στο θέμα ψυχολογίας. Δεν πτοήθηκα καθόλου και συνέχισα συγκεντρωμένη την προσπάθειά μου. Γι αυτόν τον λόγο είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί το πάλεψα”.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ξεκίνησες καλά, αλλά απέδειξες στη συνέχεια γιατί είσαι μία από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Τι άλλαξε, τι ήταν αυτό που σε πείσμωσε;

“Ήταν όλα πολύ καλά δουλεμένα και προβαρισμένα με τον Τόμυ, τον προπονητή μου. Ξέρεις δεν αφήνει τίποτα στην τύχη! Με βοήθησε πάρα πολύ να συγκεντρωθώ και να μείνω συγκεντρωμένη στον στόχο που είχαμε όταν ταξιδέψαμε στο Μαϊάμι”.

Με δεδομένο ότι έχεις φέρει στην Ελλάδα την Ολυμπιακή πρόκριση, ονειρεύεσαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;

“Εννοείται ότι όχι μόνο ονειρεύομαι αλλά και προετοιμάζομαι με εντατικότατους ρυθμούς για την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο στόχος και το όνειρο του κάθε αθλητή. Γι αυτόν τον λόγο δουλεύω συστηματικά και με βάθος χρόνου το καλοκαίρι του 2020”.

Οσοι γνωρίζουν το άθλημα σε θεωρούν ως ένα από τα φαβορί για το μετάλλιο το 2020. Πώς το αντιμετωπίζεις αυτό;

“Στην ιστιοπλοΐα δεν υπάρχει τίποτα βέβαιο, και τίποτα σίγουρο, για τον απλούστατο λογο ότι “τα πάντα ρει”.

Η προολυμπιακή χρονιά είναι η πιο δύσκολη. Εχει αλλάξει η προετοιμασία σου ενόψει Τόκιο;

“Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με την ένταση των προπονήσεων, με τις αθλήτριες που επιλέγω να προπονηθώ καθώς και με τους στίβους που επιλέγω να δουλέψω. Είναι όντως μια δύσκολη χρονιά και χρειάζεται πραγματικά πολλές θυσίες και πολύ ιδρώτα. Οι επιτυχίες σαν αυτές μας δίνουν την χαρά ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και μας ανεβάζουν την ψυχολογία”.

Το 2019 άρχισε με μετάλλιο. Ποιοι είναι οι στόχοι σου στην χρονιά;

“Ο στόχος μου πάντα είναι να είμαι στις top 10 ιστιοπλόους στον κόσμο, τότε νιώθω ότι κατά κάποιον τρόπο οι κόποι μου έχουν αντίκρισμα. Νιώθω ότι δικαιώνομαι”.

ΠΗΓΗ sport24.gr