Η δική σου ιστορία: Η ιστορία του Λίνκολν

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

Η ιστορία του Λίνκολν

Η θέληση είναι η κινητήρια δύναμη κάθε δράσης, είναι μια ιδιότητα του ανθρώπου που επιδέχεται εξάσκηση, που αναπτύσσεται, που καλλιεργείται και ελέγχεται μέσα από τεχνικές. Με την κατάλληλη γνώση και άσκηση ο καθένας μπορεί να γίνει ο άνθρωπος που επιθυμεί να είναι. Χρειάζεται όμως επιμονή και υπομονή. Η υπομονή είναι βασικό εφόδιο στην πορεία για αλλαγή γιατί εμπεριέχει μια κατάσταση πίστης και βεβαιότητας.
Ένα παράδειγμα επιμονής ήταν ο Αβραάμ Λίνκολν. Γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια, ο πατέρας του ήταν αγρότης. Η μητέρα του πέθανε όταν ήταν εννιά χρονών. Από μικρός δούλευε ως αγρότης και με μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να τελειοποιήσει τη μόρφωσή του και να σπουδάσει νομική. Έγινε αρχηγός κόμματος και κατάφερε να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου με τους πύρινους λόγους του κατά της δουλείας.
Όλη του η ζωή ήταν γεμάτη δυσκολίες, απέτυχε επιχειρηματικά, η σύντροφός του πέθανε και ο ίδιος έπαθε κατάθλιψη και νευρικό κλονισμό. Απέτυχε σε πάρα πολλές εκλογές αλλά επέμενε και τελικά κατάφερε να γίνει ο πιο γνωστός και επιτυχημένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ωστόσο ήταν και ο πρώτος πρόεδρος που δολοφονήθηκε. Τον σκότωσε ένας ηθοποιός ενώ παρακολουθούσε μια θεατρική παράσταση. Ο ηθοποιός μπήκε στο προεδρικό θεωρείο και πυροβόλησε τον Λίνκολν στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Έμεινε σε κώμα για εννέα ώρες και απεβίωσε το επόμενο πρωί.
Υπάρχουν πολλά αποφθέγματα του Λίνκολν αλλά το πιο επίκαιρο μιας και πλησιάζουν εκλογές είναι το εξής: «η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου!».

Χαρά Ζήκα