Η ιστορία του Γιώργου

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κοινωνία Κυρίως θέματα

Η ιστορία του Γιώργου

Ο Γιώργος είναι από ένα χωριό των Τρικάλων, ωραίο παιδί αλλά με βαριά προφορά που προδίδει την καταγωγή του. Δεν κάνει βέβαια και καμιά προσπάθεια να τη βελτιώσει γιατί έχει δει ότι προκαλεί μια εύθυμη διάθεση στην παρέα. Μάλιστα τα περιστατικά που διηγείται και ο αυτοσαρκασμός του αποκαλύπτουν το πηγαίο χιούμορ του και γίνεται αγαπητός από όλους.
Άνοιξε ένα μικρό καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν πήγε καλά και το έκλεισε. Δεν μπορούσε να βρει πουθενά εργασία και όπως όλοι στην περίπτωση αυτή, αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό. Αν και δεν ήξερε αγγλικά ξεκίνησε για την Ολλανδία με έναν φίλο του. Εκεί θα έβρισκαν έναν άλλο Τρικαλινό που τους υποσχέθηκε δουλειά.
Στο αεροδρόμιο τα κατάφεραν καλά, όπως λέει ο ίδιος, πήγαιναν όπου έγραφε «εξίτ» (exit) και βγήκαν σωστά στο δρόμο της ξενιτιάς. Δούλευαν σε ένα εστιατόριο μέχρι που απέλυσαν τον Γιώργο γιατί έδειρε έναν άντρα. Αυτό έγινε όταν ήθελε απεγνωσμένα να πάει στην τουαλέτα και επειδή ήταν κατειλημμένη η τουαλέτα του προσωπικού πήγε σ’ αυτή για τους πελάτες. Εκεί ένας άντρας του έστελνε φιλάκια με νάζι κι επειδή ο Γιώργος εκνευριζόταν με τέτοιες συμπεριφορές…του έριξε μερικές ξυλιές!
Μετά από ένα ακόμη περιστατικό μπήκε στο πνεύμα της Ολλανδίας και μάλιστα προσαρμόστηκε καλά. Η γυναίκα ενός γείτονα τον φλέρταρε μπροστά στον άντρα της αλλά από σεβασμό στην αξία του γάμου ο Γιώργος έκανε ότι δεν καταλάβαινε. Το αποτέλεσμα ήταν να του θίξουν και οι δύο την αντρική του αξιοπρέπεια μιας και δεν ενέδωσε στην πρόσκληση να περάσουν το βράδυ και οι τρεις μαζί.
Στη συνέχεια αποφάσισε να βιώσει την ελευθεριότητα αυτής της χώρας στο μέγιστο δυνατό. Έβγαινε με κάποιον που ήταν γκέι αλλά πολύ ωραίος και προσέλκυε γυναίκες, οι οποίες απογοητευμένες στρέφονταν στην αγκαλιά του Γιώργου.
Παρά τις επιτυχίες του με τις γυναίκες της Ολλανδίας, η επιστάτρια στο εργοστάσιο που δούλευε εκείνο το διάστημα του δημιουργούσε προβλήματα. Προσπάθησε να της κάνει ένα κοπλιμέντο για να φτιάξει η σχέση τους αλλά εκείνη το πήρε πολύ στραβά. Της είπε ότι είναι τόσο όμορφη που πιστεύει ότι στα νιάτα της θα σταματούσαν οι άμαξες να τη χαζέψουν. Η επιστάτρια παρεξηγήθηκε και του είπε ότι στα νιάτα της κυκλοφορούσαν αμάξια και όχι άμαξες! Έτσι, γύρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και περνάει πολύ καλύτερα, αφού έχει εύκολη πρόσβαση στα γευστικότατα κοντοσούβλια των Τρικάλων που είναι η αδυναμία του!

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)

Δείτε επίσης:
Η ιστορία του Μιχάλη Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες ζευγαριών που ο ένας απατάει τον άλλον.
Η ιστορία της Ρουθ Στη γη του Ισραήλ πολύ συχνά έπεφτε λοιμός, όπως αναφέρουν οι
Η ιστορία του Παντελή και…άλλων Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και ειδικά του Παντελή! Ζει
Η ιστορία της Νίκης Η Νίκη γνώρισε σε ένα μπαράκι τον Κώστα, ο οποίος είναι
Η ιστορία του Νίκου (2) Ο Νίκος είχε πάντα θλιμμένα μάτια κι αυτό ήταν ένα
Η ιστορία της Κικής Τίποτα άλλο δεν κατακρίθηκε από τον Ιησού τόσο αυστηρά όσο η
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα