Η ιστορία του Φίλιππου

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

Η ιστορία του Φίλιππου

Μερικοί άνθρωποι είναι σαν να κουβαλάνε μια αρνητική ενέργεια και το κακό είναι ότι τη μεταφέρουν και στους γύρω τους. Οι ψυχολόγοι επιμένουν ότι πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, να είμαστε χαρούμενοι, να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον και τότε πολλά όμορφα γεγονότα θα μας συμβούν.
Ο Φίλιππος μάλλον έκανε ακριβώς τα αντίθετα γιατί μόνο άσχημα συμβάντα είχε να διηγηθεί από τη ζωή του. Ήταν σαν να είχε αποδεχτεί την ήττα του πλέον από τις δυσκολίες της ζωής και κυκλοφορούσε μονίμως με σκυμμένο κεφάλι. Τον έβλεπες αδύνατο, με μάτια μεγάλα, γεμάτα απορία για όλα αυτά που του τύχαιναν και σου δημιουργούσε την παρόρμηση να τον αφουγκραστείς και να τον βοηθήσεις.
Έτσι έκανε και ο Σταύρος, ένας οδηγός ταξί που παρέλαβε τον Φίλιππο από το σπίτι του με μια βαλίτσα στο χέρι. Αρχικά ο Σταύρος νόμισε ότι θα έφευγε για ταξίδι ο Φίλιππος αλλά εκείνος του ζήτησε να τον πάει στο πιο φθηνό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης γιατί τον έδιωξε η γυναίκα του από το σπίτι. Τον θεωρούσε άχρηστο και γρουσούζη γιατί σε όποια δουλειά και να πήγαινε, κάτι συνέβαινε κι αναγκαζόταν να σταματήσει. Για παράδειγμα, πήγε σε έναν μαραγκό να εργαστεί και καθώς χρησιμοποιούσε ένα εργαλείο για να επισκευάσει ένα ξύλινο παράθυρο έκοψε άσχημα τα δάχτυλά του. Μετά πήγε να δουλέψει σε έναν κρεοπώλη όπου και πάλι δεν τα κατάφερνε καθόλου με τα μαχαίρια. Μια μέρα που πήγε να καθαρίσει τα κόκκαλα από μια μπριζόλα του έφυγε το μαχαίρι από το χέρι και κόντεψε να σφάξει τον πελάτη!
Στη συνέχεια πήγε να δουλέψει σε μια εταιρεία με φορτηγά και ο ιδιοκτήτης έπεσε από την καρότσα και σκοτώθηκε, οπότε η εταιρεία έκλεισε και έμεινε άνεργος. Εδώ και μήνες δεν μπορεί να βρει δουλειά και η γυναίκα του δεν μπορεί να τον συντηρεί άλλο και του είπε να φύγει από το σπίτι.
Ο Σταύρος είχε μείνει άναυδος με τις κακοτυχίες του και επειδή τον κοιτούσε καθώς μιλούσε, τελευταία στιγμή είδε ότι το φανάρι έγινε κόκκινο, σταμάτησε απότομα και το πίσω αυτοκίνητο έπεσε πάνω του. Ευτυχώς δεν έγινε ιδιαίτερη ζημιά αλλά για καλό και για κακό ο Σταύρος ζήτησε πίσω την καρτούλα που έδωσε στον Φίλιππο. Καλύτερα να μην τον ξανακαλέσει για να τον μεταφέρει και πάθει καμιά μεγαλύτερη ζημιά!

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)