Η ιστορία της Λίτσας (2)

Απόψεις Ελλάδα Η δική σου ιστορία Κοινωνία Κυρίως θέματα

Η ιστορία της Λίτσας

ca. 1997 — Sikh Taxi Driver — Image by © Catherine Karnow/CORBIS

Ακούω συνέχεια ανθρώπους που κάνουν παράπονα για τους οδηγούς ταξί. Μόνο η φίλη μου η Λίτσα που παίρνει συχνά ταξί έχει να μου διηγηθεί άπειρες ιστορίες! Μια μέρα που είχε τα νεύρα της και βιαζόταν για τη δουλειά ο οδηγός της έκανε σχεδόν ανάκριση, ρωτούσε το όνομά της, τι δουλειά κάνει, αν έχει σύντροφο, ποια είναι η καταγωγή της κλπ. Του είπε ότι δεν έχει όρεξη για κουβέντα και τότε εκείνος άνοιξε το ραδιόφωνο. Άκουγε μια συνέντευξη και σε όποια ερώτηση έκανε ο δημοσιογράφος στον καλεσμένο του, ο οδηγός του ταξί απαντούσε σαν να ήταν ο ίδιος συνεντευξιαζόμενος! Και όχι μόνο αυτό, ρωτούσε συνέχεια και τη Λίτσα αν συμφωνεί με τα λεγόμενά του.
Κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος κάνει έναν διαγωνισμό, όποιος απαντούσε σωστά στο αίνιγμα θα κέρδιζε ένα tablet. Ο οδηγός είπε ότι ήξερε την απάντηση κι άρχισε να πηγαίνει πολύ σιγά προσπαθώντας να τηλεφωνήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό για να κερδίσει το δώρο. Η Λίτσα έφτασε με καθυστέρηση στη δουλειά της και με τα νεύρα τεντωμένα!
Ένας άλλος οδηγός ταξί τη ρωτούσε τι ψώνια έκανε και τι φαγητό θα μαγειρέψει. Όταν του είπε κοτόπουλο στο φούρνο, εκείνος ήθελε να ανέβει στο διαμέρισμα μαζί της να φάει λίγο σπιτικό φαγητό γιατί χώρισε πρόσφατα και βαρέθηκε να τρώει συνέχεια έξω! Κάποιος άλλος είχε στο τέρμα εκκλησιαστική μουσική, εικόνες παντού και το αυτοκίνητο μύριζε θυμίαμα. Έτσι κατέληξε να καλεί συνέχεια τον Ευριπίδη, έναν οδηγό ταξί ο οποίος ξέρει από ζώδια. Κάθε φορά στη διαδρομή της λέει τις προβλέψεις για την ίδια αλλά και για τον σύζυγό της.
Ωστόσο είναι και η άλλη πλευρά που δεν έχει ακουστεί. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι τραβάνε και οι οδηγοί των ταξί. Πολλοί τους ζητάνε να τους πάνε κάπου και δεν πληρώνουν. Μάλιστα υπάρχει μια πολυκατοικία που έχει είσοδο στην οδό Παπαναστασίου και έξοδο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Κάποιοι επιτήδειοι που το γνωρίζουν αυτό λένε στον ταξιτζή να περιμένει να του φέρουν τα χρήματα. Μπαίνουν στην πολυκατοικία όμως κι εξαφανίζονται!
Υπάρχουν πελάτες που ζητάνε παράλογα πράγματα, όπως να κλείσει ο οδηγός το κλιματιστικό αλλά και τα παράθυρα όταν ο υδράργυρος αγγίζει κόκκινο.
Ή ακόμη και να υμνήσουν τον Δία! Μπήκε κάποιος στο ταξί και φώναζε στον οδηγό: «Μόνο ο Δίας θα μας σώσει! Ό,τι πάει καλά έχει το όνομά του, Σουη-δία, Ιν-δία, αμερικανικός πύραυλος ΔΙΑΣ, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην αστυνομία…να λες κι εσύ κάθε μέρα, μόνο ο Δίας θα μας σώσει!».

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)

Δείτε επίσης:
Η ιστορία του Νίκου (2) Ο Νίκος είχε πάντα θλιμμένα μάτια κι αυτό ήταν ένα
Η ιστορία της Κικής Τίποτα άλλο δεν κατακρίθηκε από τον Ιησού τόσο αυστηρά όσο η
Η ιστορία του Αντώνη Ο Αντώνης είναι εκδότης εφημερίδας, χοντρούλης, ασχημούλης αλλά είναι γνωστό πως
Η ιστορία του Μιχάλη Μου τηλεφώνησε ο Μιχάλης, ένας φίλος οδηγός ταξί, ο οποίος διαβάζει
Η ιστορία της Ρούλας Υπάρχουν διάφορες μορφές κακοποίησης: λεκτική, σωματική, σεξουαλική αλλά και συναισθηματική. Η
Η ιστορία του Λίνκολν Η θέληση είναι η κινητήρια δύναμη κάθε δράσης, είναι μια ιδιότητα
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα