Η Δική σου ιστορία – Η ιστορία της Οτερό

Απόψεις Η δική σου ιστορία

Η Καρολίνα Οτερό γεννήθηκε το 1868 πάμφτωχη, στα 10 τη βίασαν, στα 14 έφυγε από το σπίτι της κι άρχισε να εργάζεται ως καθαρίστρια και ως χορεύτρια. Το 1889 ο Έρνεστ Τζέργκενς, κορυφαίος θεατρικός μάνατζερ της Νέας Υόρκης, επισκέφτηκε τη Μασσαλία. Καθώς περιπλανιόταν στο λιμάνι, παρατήρησε ότι πολύς κόσμος, εκστασιασμένος, πήγαινε σε ένα καμπαρέ και έτσι αποφάσισε να μπει κι αυτός. Εκεί είδε την εκθαμβωτική Οτερό, ψηλή, με φλογερά μαύρα μάτια, πλούσια μαύρα μαλλιά μέχρι τη μέση και με έναν κορσέ που έκανε το σώμα της απόλυτα θελκτικό! Ήταν στη σκηνή και χόρευε, φαινόταν ότι ήταν ερασιτέχνης αλλά το κορμί της σπαρταρούσε σαν ζώο σε έξαψη. Της πρότεινε να την πάρει μαζί του στη Νέα Υόρκη και της έδωσε να υπογράψει ένα προσοδοφόρο συμβόλαιο. Την πήγε στο Παρίσι και της προσέλαβε θεατρικό δάσκαλο. Ξέχασε την οικογένειά του και ασχολούνταν μόνο μαζί της, σπαταλώντας συνεχώς χρήματα για χάρη της.
Το ντεμπούτο της Οτερό στη Νέα Υόρκη ήταν μια εκπληκτική επιτυχία! Μέσα σε λίγες εβδομάδες έγινε πασίγνωστη και περιζήτητη. Εμφανιζόταν σε ιδιωτικά πάρτι και έβγαζε πολλά χρήματα. Πολλοί εκατομμυριούχοι ανταγωνίζονταν για την προσοχή της με πανάκριβα κοσμήματα και μαργαριτάρια. Ο Τζέργκενς για να την κρατήσει έβαζε χέρι στο ταμείο της επιχείρησης ώστε να της αγοράζει δώρα, ώσπου η υπεξαίρεση έγινε γνωστή και αυτοκτόνησε. Αυτός ήταν ο πρώτος που οδήγησε η Οτερό σε αυτοκτονία, λέγεται πως για χάρη της έξι άντρες αυτοκτόνησαν και δύο μονομάχησαν.
Έγινε τόσο διάσημη που σχετιζόταν με πρίγκιπες, όπως ο Αλβέρτος του Μονακό, ο Αλβέρτος της Ουαλίας, ο Σάχης της Περσίας, ο Μεγάλος Δούκας της Ρωσίας και πολλοί άλλοι πάμπλουτοι.
Ωστόσο, όλα αυτά τα χρήματα που συγκέντρωσε τα ξόδεψε στο καζίνο και κάνοντας «μεγάλη ζωή». Πέθανε φτωχή στα ενενήντα έξι της χρόνια στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)