Τα ευνοϊκά μέτρα , τα κότερα, τα ελικόπτερα και … οι εκλογές!

Απόψεις Κυρίως θέματα Πολιτικές Ιχνηλατήσεις Πολιτική

Τα ευνοϊκά μέτρα , τα κότερα, τα ελικόπτερα και … οι εκλογές!

Ανακοινώθηκαν προσφάτως οι πολυπόθητες και πολυαναμενόμενες 120 δόσεις σε εφορία , ασφαλιστικά ταμεία, και Δήμους. Μάλιστα οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές , καθότι θα στις οφειλές πριν το 2016 θα γίνεται επανυπολογισμός της οφειλής με βάση τα σημερινά ασφαλιστικά δεδομένα κάθε κατηγορίας ασφαλισμένου, όπερ σημαίνει κούρεμα βασικής οφειλής!

Η ρύθμιση των 120 δόσεων δίνει ανάσα σε εκατοντάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα. Κυρίως όμως ξεμπλοκάρουν τους ανθρώπους που ήθελαν να βγουν σε σύνταξη, είχαν όλα τα κριτήρια για να βγουν , όμως λόγω των οφειλών τους στα ταμεία, τις οποίες οφειλές δεν μπορούσαν να διακανονίσουν , δεν μπορούσαν να συνταξιοδοηθούν.

Επιπροσθέτως ανακοινώθηκαν μόνιμα μέτρα ανακούφισης των πολιτών, όπως η καταβολή της 13ης σύνταξης σε ποσοστό αναλόγως με το ύψος της σύνταξης. Ήτοι, όσοι εκ των συνταξιούχων έχουν:
 μικτή σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν το 100% της σύνταξής
 μικτή σύνταξη από 501 – 600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής
 μικτή σύνταξη από 601 – 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξής
 μικτή σύνταξη άνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% της σύνταξής

Προανήγγειλε μάλιστα ο Πρωθυπουργός και μια σειρά από άλλα μόνιμα μέτρα ανακούφισης , όπως η μείωση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης και η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια.

Αμέσως μετά την εξαγγελία των μέτρων ξεκίνησαν οι αιχμές της αντιπολίτευσης , όπου ναι μεν θα ψηφίσει τα μέτρα (!), αλλά τα αντικρούει καθότι είναι «προεκλογικά».

Επί της ουσίας πάντως όλο αυτό το διάστημα από την ανακοίνωση των μέτρων μέχρι σήμερα , στο δημόσιο διάλογο δεν έχει λάβει χώρα ουσιαστική αντιπαράθεση προς όφελος των πολιτών , οι οποίοι τελικά ευνοούνται από τα μέτρα. Τουναντίον, λαμβάνει χώρα μια προεκλογική μάχη εντυπώσεων , με θύματα ακόμα μια φορά τους καθήμενους παρατηρητές – πολίτες αυτού του κράτους.

Η μάχη μάλιστα των εντυπώσεων δεν γίνεται ούτε καν με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά με επιχειρήματα του τύπου «ξέρω τι έκανες πέρισυ το καλοκαίρι» και φωτογραφίες από σκάφη !

Αναβιώνεται μάλιστα η εθνική καταστροφή του περασμένου Ιουλίου , στήνοντας για ακόμα μια φορά τη μάχη των εντυπώσεων, στην εθνική αυτή καταστροφή και στο εθνικό πένθος. Παρόλο που το ζήτημα αυτό των υπευθύνων για την καταστροφή έχει πάρει το δρόμο της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το προεκλογικό κλίμα ολοένα και γίνεται πιο τεταμένο, δυστυχώς όμως δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και προσδοκίες των πολιτών . Οι πολίτες περιμένουν σχέδια, προοπτική , επιχειρήματα, έργα! Και όχι φωτογραφίες από διακοπές και επιχειρήματα με σκάφη και ελικόπτερα.

Καλές εκλογές!

Σοφία Ν. Τσιπτσέ