“Πρόοδος και προδοσία …έννοιες αριστερόστροφα ταυτόσημες”

Απόψεις Πολιτικές Ιχνηλατήσεις

“Πρόοδος και προδοσία …έννοιες αριστερόστροφα ταυτόσημες”

Η κρισιμότητα της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας τα τελευταία οκτώ έτη, δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση της. Η αναποτελεσματικότητα, της μέχρι τώρα διαχείρισης της κατάστασης είναι πέρα από προφανής. Τα υπέρμετρα δημοσιονομικά μέτρα, η ανεργία, η έλλειψη επενδύσεων, η μετανάστευση, όλα συντελούν στη ενορχήστρωση μιας σύγχρονης τραγωδίας με πρωταγωνίστρια την Πατρίδα μας, κομπάρσους όλους εμάς και με “σενάριο”… εισαγόμενο… Μοιάζει σαν, τίποτα να μην μπορεί να σταματήσει αυτή τη θηριωδία που εκτυλίσσεται ενώπιον όλων μας, ενώ οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές αρχές κωφεύουν.

Η κατρακύλα αυτή πηγάζει από την ντροπιαστική κι ανεκδιήγητη εκ μέρους των κυβερνήσεων, καταπάτηση της θεμελιώδους Χάρτας δικαιωμάτων της χώρας μας, του Συντάγματος της Ελλάδος. Σύσσωμος ο νομικός κόσμος γνωρίζει αυτή τη στιγμή πως έχει καταλυθεί κάθε έννοια του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στη χώρα μας. Η έννοια της Ελευθερίας σε όλες τις εκφάνσεις της έχει καταστρατηγηθεί, με τρόπο αισχρό και ύπουλο. Τα ατομικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της ισότητας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και συνέρχεσθαι… όλα επιστρατεύτηκαν από τους ιθύνοντες στην διάπλαση μιας εικονικής πραγματικότητας, ενός κόσμου «προοδευτικού», ενός κόσμου ΜΑΤΡΙΞ….

Ποιος έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί πλέον έναντι των πολιτικών επιλογών των κυβερνόντων της χώρας μας? Άλλωστε και ποιος θα ακούσει… Μπιρ παρά ξεπουλήθηκαν όλα! αξιοπρέπεια, αξίες, ιδανικά, πολιτικές συνειδήσεις, κρατική περιουσία, ΙΣΤΟΡΙΑ…. κι όλα χάνονται στην αποπνικτική  ατμόσφαιρα του ηθικού και οικονομικού εξευτελισμού,  της καταστολής και των χημικών. Αρκεί μόνο μία εντολή των κυβερνόντων, προκειμένου να διασπαστεί οποιαδήποτε αντίσταση επιχειρείται και έτσι ανενόχλητοι να ολοκληρώσουν την εκάστοτε προoδο-σία τους! Η βούληση του λαού περνά στα ψιλά γράμματα κι αντιμετωπίζεται ως εγκληματική συμπεριφορά, αντί να αποτελεί έμπνευση και οδηγό αυτών που αναλαμβάνουν την έκφρασή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η λέξη φασισμός χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, χωρίς οι περισσότεροι να γνωρίζουν καν την πραγματική έννοια της, κι αυτοί που τη γνωρίζουν τη χρησιμοποιούν παρελκυστικά, με στόχο να αμαυρώσουν την πατριωτική συνείδηση.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω… ένα επαίσχυντο ιστορικό διάβημα, το οποίο είναι βέβαιο πως καταγράφεται αυτή την κρίσιμη στιγμή στα μαύρα κατάστιχα της Ελληνικής Ιστορίας… η αναγνώριση του ονόματος της Μακεδονίας σε ένα κράτος χωρίς όνομα και όχι μόνο. Μία παράδοση της ιστορίας μας άνευ όρων και άνευ προηγουμένου!!Μία παράδοξη αναγνώριση γλώσσας και Εθνότητας σε ένα  λαό, η οποία προκύπτει από το έδαφος στο οποίο ΕΠΟΙΚΗΣΕ, το οποίο, όμως, έδαφος ιστορικά και πολιτισμικά ανήκει σε άλλο λαό! Εγώ λέω, λοιπόν, πως τα εδάφη  λαμβάνουν την ονομασία τους από την φυλή, που εποικεί σε αυτά κι όχι το αντίστροφο!!

Η επιστήμη και η ιστορία, η κοινή πείρα και λογική, οι ηθικές αξίες, τα ιδανικά και ό, τι άλλο προσομοιάζει σε αυτά “σηκώνουν τα χέρια ψηλά” απέναντι στην “προοδευτικότητα” της πρώτης φοράς αριστερά.

Θα κλείσω με μία συγκλονιστική φράση του Μίκη Θεοδωράκη, από την ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία το Φεβρουάριο του 2018 στο Σύνταγμα: “Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη”…

Μαίρη Μελέμη

Δικηγόρος – Οικονομολόγος