Οι 414 Λέξεις μου ! άρθρο του Ευάγγελου Ξανθάκη

Απόψεις Κυρίως θέματα Το Τρίτο Μάτι

Οι 414 Λέξεις μου!

«Σας έχω. Μόνος μου και όλοι σας». Παύλος Πολάκης.
Θυμάμαι κάποια ποστ από κυβερνητικά στελέχη και συμβούλους του Σύριζα με κάτι πειρατικά καραβάκια.
Το καράβι βούλιαξε με σάπιο κρέας…
Έχω παρατηρήσει την συμπεριφορά των πολιτικών τρωκτικών της νεότερης ιστορίας.

Στην χώρα της υποκρισίας οι γιαλαντζί πολιτικοί κυκλοφορούν ανάμεσα μας σε συνθήκες ατιμωρησίας, με εμφανίσεις σε στημένα τηλεοπτικά πάνελ, παίζοντας με την νοημοσύνη του κακομοίρη Νεοέλληνα.

Στις δύσκολες εποχές για επαναστάτες, όλοι αυτοί δράττουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το σύστημα που οι ίδιοι διαμόρφωσαν για τις ανάγκες τους και όχι για τους ίδιους τους Έλληνες.
Ο Έλληνας υποφέρει σήμερα, και αυτό είναι αλήθεια. Και ελπίζω ότι τα βάσανα του ελληνικού λαού θα έχουν κάποια στιγμή ένα καλό τέλος.

Η μέση Ελληνική οικογένεια σήμερα έχει πάψει να τα βγάζει πέρα, στερείτε την αξιοκρατία χάνοντας την αξιοπρέπεια από το ίδιο το κράτος.

Η ατομική αξιοπρέπεια των Ελλήνων αποτελεί την αξιοπρέπεια πρώτα του ελληνικού κράτους και στην συνέχεια του Ελληνικού έθνους.

Την ίδια ώρα λοιπόν που ο Ελληνικός λαός, υποφέροντας, δίνει αυτή τη μάχη για να ξεπεραστεί η κρίση.,οι πολιτικοί χρωστούν τεράστια ποσά στο ίδιο το κράτος.

Σήμερα με τα πόθεν έσχες διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά, ότι το σύστημα βρωμάει, και ότι ο νόμος τελικά δεν είναι το ίδιο για όλους.

Δεν μπορεί να κάνει ο κάθε εκλεγμένος ότι του κατέβει επειδή είναι μέρος της εξουσίας και υποβαθμίζοντας τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Πως γίνεται άραγε από την μία να προστατεύεις τους κακόμοιρους που σε ψηφίζουν και από την άλλη με τα βουλευτουλίκια να λειτουργείς και ως νταβατζής τους, πουλώντας και δήθεν προστασία στα όνειρα τους.

Ποια η ευθύνη των κομμάτων για τον έλεγχο των βουλευτών και των πολιτικών σε ηθικό επίπεδο;

Τελικά θέλει μεγάλο θράσος και αναισθησίας ώστε να πειραματίζεσαι με τη ζωή ενός ταλαιπωρημένου λαού.

Όλοι παρατήρησα κατάφεραν στις σκληρές εποχές του μνημονίου να ανορθώσουν τα οικονομικά τους, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Έλληνες τα έχαναν.

Για τις τσέπες τους λοιπόν όλα καλά, όχι όμως και για τα οικονομικά της χώρας.

Τα πολιτικά στελέχη δεν έχουν την ειλικρίνεια να εναρμονίζουν τα προεκλογικά τους λόγια με τις πράξεις τους και ο λαός θα πρέπει γρήγορα να ξυπνήσει και να κατανοήσει το δούλεμα που τρώει και πολύ χειρότερα την μεθοδευμένη εκμετάλλευση.

Στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αναδεικνύουν τις αρετές και τον καλύτερο εαυτό τους, και νομίζω ότι έχει έρθει αυτή η ώρα!

Οι νέοι μας είναι ο πυρήνας της αναγέννησης, με ελπίδες αισιοδοξίας και δύναμης για το άγνωστο μέλλον που έρχεται!

Ή θα το αλλάξουμε ή θα μας αλλάξουν!

Ευάγγελος Ξανθάκης