Mary’s Notes – Ο καφές σου και εσύ ! … Μια σχέση πάθους !

Mary's Notes Απόψεις
Γράφει η Μαίρη Λεριά

Έχεις διαβάσει και ακούσει για σχέσεις πάθους και εξάρτησης. Σχέσεις προσωπικές, ερωτικές, εξουσίας, γαστρονομικές (που αρκετοί έχουμε) σχέσεις αγαπημένες με το αλκοόλ (επίσης οι περισσότεροι έχουμε), αλλά και σχέσεις εξάρτησης με διαφόρων ειδών κακές συνήθειες συναισθηματικής φύσεως όπως ζήλεια ή κουτσομπολιό (τι νόμιζες; και αυτές κακές συνήθειες είναι) Να μαι και εγώ λοιπόν ( κακή συνήθεια δεν με λες) να σου πω για την σχέση που έχεις και γνωρίζεις και δεν αγνοείς με τον καφέ! Ελληνικός, τουρκικός, γαλλικός, espresso (μάθαμε και τον espresso) φραπέ, στιγμιαίο και άλλοι τόσοι που μάλλον δεν έχω δοκιμάσει. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις !
Ο καφές λοιπόν είναι εθιστικός και όχι κακή συνήθεια. Ας το ξεκινήσουμε από εδώ. Τώρα βέβαια ότι και αν γίνεται στην υπερβολή σε κακή συνήθεια καταλήγει,τις περισσότερες φορές. Διότι αν καταναλώνεις καθημερινά 10 φλυτζάνια καφέ το μόνο ευεργετικό που θα συμβεί θα είναι ο τζίρος που θα γίνεται στο ταμείο του
γειτονικού καφέ. Και στο σπίτι σου να τον ετοιμάζεις χμμμ….πάλι ένα κόστος το έχει. Τώρα θα μου πείτε ,μα καλά τσιγκουνιά στον καφέ; Όχι βέβαια! Εξάλλου η απόλαυση δεν συμβαδίζει πάντα με την ποσότητα.
Ο καφές είναι ιεροτελεστία. Ιδίως ο πρώτος καφές της ημέρας. Θέλεις να τον απολαύσεις,να μυρίσεις το άρωμα του,να σε ξυπνήσει η γεύση του στη πρώτη γουλιά ….σού το είπα!Είναι σχέση πάθους.Για να ευχαριστηθείς τον καφέ πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν θέλει άγχος. Πότε μου δεν κατάλαβα τους καφέδες του ποδιού. Τι προλαβαίνεις και κυρίως το καταλαβαίνεις μέσα στο άγχος;
Ο καφές θέλει παρέα! Α!! όλα και όλα! Θέλει εφημερίδα, μουσική, τσιγάρο ( αν δεν το έχεις σταματήσει ακόμη, καιρός να ξεκινήσεις)
κινητό για να χαζεύεις τα μηνύματά του ξανά και ξανά. Θέλει κουβέντες με τον κολλητό σου ή ατελείωτο κουτσομπολιό με την κολλητή σου για τα ίδια και τα ίδια αλλά δεν βαριέσαι.
Θέλει ελληνικό καφέ μυρωδάτο σε δυο all time traditional φλυτζάνια, ένα για σένα και ένα για την φίλη που περίμενε στωικά η καημενούλα να της μιλήσεις για 36η φορά για τα ερωτικά σου..(Δεν την λυπάσαι;) Και στο τέλος να γυρνάς και το φλιτζάνι για να δεις και καλά τα μελλούμενα. Ή ακόμη καλύτερα αυτά που θα ήθελες να δεις. Διότι όλα μαύρα σου φαίνονται.
Καφές σημαίνει παρέα. Συζητήσεις, γέλια μέχρι δακρύων, σιωπές μετά αλήθειες που ειπώθηκαν , φλερτ, μυστικά, ως και ερωτικά πρώτα ραντεβού.
Για θυμήσου πόσα φλερτ/ραντεβού ξεκίνησαν από ένα καφέ (και δεν ήθελες και να πας) και κατέληξαν σε έρωτα της ζωής σου (που λέει ο λόγος) μέχρι τον επόμενο .
Θυμήσου πόσους καφέδες ανέμελους, χαλαρούς φοιτητικούς παρέα με σημειώσεις εξαμήνου και τους κολλητούς σου έχεις αναπολήσει με χαμόγελα. Και σίγουρα θα θυμάσαι τότε που μικρό παιδί βουτούσες στα κρυφά το δάκτυλο γρήγορα γρήγορα στον ελληνικό καφέ της μαμάς για να μην σε δει. Σε πρόδιδε όμως αυτή η έκφραση απέχθειας από την πικρή γεύση του καφέ. Και να τα γέλια!Έτσι ακριβώς όπως σκάω στα γέλια όταν ο γιος μου κάνει το ίδιο ακριβώς!
Μπορεί να αλλάξεις αγαπημένο άρωμα,,χρώμα , στέκι, αυτοκίνητο, φίλους.
Το πως πίνεις τον καφέ σου όμως δύσκολα αλλάζει! Σε χαρακτηρίζει. Έχει κάτι από σένα!
Δυνατό, καυτό , με λίγη στέβια και αρωματικό με γεύση καραμέλας για μένα! Στιγμιαίο.
Εσύ; τι καφέ θα πάρεις;