Mary’s Notes – Ότι με εκνευρίζει….

Mary's Notes Απόψεις
Γράφει η Μαίρη Λεριά

ΟΚ! Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου , χμμμ….θα μπορούσα να καλύψω δύο λίστες μεγάλης χωρητικότητας με όλα αυτά που με εκνευρίζουν. Μικρά,μεγάλα,ασήμαντα ή σημαντικά κυρίως για εμένα.Αν και υπάρχουν αρκετά μικρής κυρίως σπουδαιότητας γεγονότα που εκνευρίζουν μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Η αλήθεια είναι επίσης ότι έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα. Το τι μας εκνευρίζει λιγότερο η περισσότερο διαφοροποιείται ανάλογα την ηλικία,τη διάθεση και τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εν πάση περιπτώσει σταδιακά και με το πέρασμα των χρόνων έχω καταλήξει στα απόλυτα 3 πράγματα που πραγματικά με εκνευρίζουν πολύ όταν συμβαίνουν. Ίσως και κάποιες φορές να δυσκολεύομαι να τα διαχειριστώ άλλα…οκ.! Στο τέλος τα καταφέρνω.
1ο. Κατηγορία σχόλια. Αυτό που πραγματικά με εκνευρίζει πάντα (μα πάντα!!)είναι τα σχόλια τα οποία ακούς και αφορούν κυρίως στην εξωτερική εμφάνιση. Ναι.Το ομολογώ!Τις περισσότερες φορές με εκνευρίζουν τα λόγια και όχι οι πράξεις. Σχόλια λοιπόν με επικριτική διάθεση η και απορίας…του τύπου <τι ωραίες Φωτογραφίες που βγαίνεις !!> <πόσο ωραία βγήκες στη φώτο στο Instagram !> <το έχεις με τις φώτο >!! Εντάξει ! Και εγώ απορώ πως γίνεται με αυτή την άσχημη φάτσα να βγαίνω τόσο ωραία; Ναι! Ειρωνικό ήταν αυτό,καλά κατάλαβες. Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνεις βαριέσαι να απαντάς και καταλήψεις σε ένα Ναι…για να αποφύγεις τον ηλίθιο η την ηλίθια και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Αλλά δεν….Δεν αποφεύγεται ο ηλίθιος. Ξεκάθαρα. Όχι αγαπημένη. Δεν το έχω με τις φώτο.!Ούτε βγαίνω καλά!Βγαίνω ακριβώς όπως είμαι. Και εσύ επίσης αποτυπώνεσαι φωτογραφικά όπως ακριβώς είσαι.Κανένα ρετούς δεν θα σου αλλάξει τη μεγάλη μύτη,τα λεπτά χείλια τα ανύπαρκτα φρύδια και κυρίως την ανασφάλεια που κουβαλάς. #sorrynotsorry

2ο. Κατηγορία πωλήτριες. Με το που μπαίνεις στο μαγαζί κατευθείαν< τι θέλετε?> Τι να θέλω γλυκιά μου ; να ρίξω μια ματιά θέλω η κακομοίρα με την ησυχία μου και αν χρειαστώ βοήθεια θα στη ζητήσω! Είναι αυτού του είδους η πωλήτρια (σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις!!) που θα σε φορτώσει με 2 νούμερα μεγαλύτερα (επειδή έτσι σε ζύγισε λόγω της περιφέρειας του στήθους σου) Και θα επιμείνει! Ξέρει αυτή! Καταρχάς που ξέρεις κουκλίτσα μου για ποιον είναι το φορεματάκι; να σου ζητούσα εσώρουχα μάλιστα! Είναι η ίδια πωλήτρια που θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι το (β’ κατηγορίας) φουξ κραγιόν που φοράει είναι το χρώμα που σου ταιριάζει! Είναι εδώ που αντιλαμβάνεσαι ότι κακογουστιά κιτς σημειώσατε Χ.

3ο. Κατηγορία Αργός/Αργή. Παραδέξου το!
Έχεις και εσύ συναντήσει ανθρώπους που μετά από ώρες,μέρες,μήνες (μου έχει τύχει και χρόνια!) κάθε φορά που τους κοιτάς μια ερώτηση σου έρχεται στο μυαλό!Πώς πήραν πτυχίο?πως?Είναι αυτοί οι άνθρωποι που λειτουργούν αργά….
Χωρίς άγχος,βιασύνη,στρες…
Τους συναντάς στο ασανσέρ,στο σούπερ μάρκετ,στο γυμναστήριο,στη δουλειά . Εσύ να βιάζεσαι να καίγεσαι,να μετράς λεπτά και αυτοί να κινούνται νωχελικά. Χωρίς νεύρα. Τόσο απλά. Βγαλμένοι από παραμύθι…
Είναι φορές που θέλω να φωνάξω,να βρίσω η να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Είναι φορές που προσπαθώ να το διαχειριστώ αλλά δεν τα καταφέρνω. Πρόσφατα διάβασα μια ρήση του Bruce lee όπου σε ελεύθερη μετάφραση έλεγε πως αν κάποιος μπορεί να σε εκνευρίζει με τα λόγια τότε μπορεί να σε ελέγχει Πάρε μια ανάσα και άστο να φύγει….
Αυτό σκοπεύω να κάνω από εδώ και στο εξής.Αλλά σαν ευγενικό κορίτσι που είμαι οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που αποτελέσατε πηγή έμπνευσης για αυτό το άρθρο.! Και είστε πολλοί…
Να είστε καλά !