Νηστεία κανείς ;

Mary's Notes Απόψεις Κυρίως θέματα Μαγειρική

Νηστεία κανείς ;

Αν είναι κάτι που θυμάμαι έντονα από τα αγαπημένα (όταν ενηλικιωθείς τα εκτιμάς) σχολικά χρόνια είναι η περίοδος πριν το Πάσχα που περίμενες να κλείσουν τα σχολεία και η νηστεία που αναγκαστικά έκανες ως παιδί!Η συγκεκριμένη περίοδος ήταν πολύ έντονη κυρίως κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων στο Δημοτικό σχολείο. Βλέπεις στη διάρκεια του Γυμνασίου και ακόμη χειρότερα στη περίοδο του Λυκείου στις διακοπές ,κατά τα άλλα ,του Πάσχα είχες διάβασμα, φροντιστήρια, επαναλήψεις ,τεστ κι όλα αυτά τα καταναγκαστικά έργα που δεν σου άφηναν περιθώρια για να χαρείς!Λοιπόν!Επιστροφή στην περίοδο των γλυκών και ανέμελων χρόνων του Δημοτικού Σχολείου. Τότε που η νηστεία ήταν δεδομένη. Όλα τα παιδιά έκαναν νηστεία! Ήταν μέρος της ιστορίας. Των διακοπών του Πάσχα. Νηστεία και αποχή από γάλα,σοκολάτα,κρέας (ποτέ δεν μου άρεσε),τυρί,παγωτά (εδώ πραγματικά ζοριζόμουν )και τσουρέκι. Θυμάμαι τόσο έντονα την μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα τσουρέκια της θείας μου μπαίνοντας στο σπίτι Μ.Πέμπτη. Και το απαγορευτικό < όχι! Μετά την ανάσταση θα φάτε> που προοριζόταν στην αδελφή μου και σε μένα. Αυτό το< μετά την ανάσταση > έμοιαζε τόσο λυτρωτικό.
Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι δεν χρειαζόταν να διατυμπανίζεις ότι κάνεις νηστεία. Το ποσό χριστιανός ορθόδοξος είσαι ,το πόσο συχνά πηγαίνεις στην εκκλησία,το αν κοινωνείς ή νηστεύεις είναι τελικά προσωπική υπόθεση του καθένα. Επίσης αντιλήφθηκα ότι νηστεία δεν μεταφράζεται στο τρώω οτιδήποτε νηστίσιμο σε τεράστιες ποσότητες αλλά μαθαίνω να αρκούμαι σε μικρές ποσότητες τροφής και να λειτουργώ με αυτοπειθαρχία. Συνειδητοποίησα δε,ότι το βασικότερο μέρος όλης αυτής της διαδικασίας που καλείται νηστεία δεν αφορά στην αποχή από ορισμένες τροφές. Και στο καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες των τροφών .Όχι!
Αφορά στην αποχή από το ψέμα.
Στην αποχή από την κακία και τις άσχημες σκέψεις για τον συνάνθρωπο σου .
Αφορά στη προδοσία και στη βλασφημία.
Αφορά στην αποχή από το συναίσθημα της ζήλιας προς τον διπλανό σου.
Αφορά στην ιδιοτέλεια παντός τύπου.
Αφορά στον καθαρισμό των τοξικών συναισθημάτων και σκέψεων.
Νηστεύω και φέτος.( σε περίπτωσή που αναρωτιέσαι)
Και ναι .Γνωρίζω πολλούς που και φέτος ως καλοί Χριστιανοί νηστεύουν .
Με αποχή από ορισμένες τροφές.
Και μόνο αυτό.

Μαίρη Λεριά

Δείτε επίσης:
Ένα φαινόμενο που ονομάζεται ενδιάμεση, ή διαλείπουσα νηστεία είναι σήμερα μία από τις πιο δημοφιλείς
Η δύναμη της αυτοκυριαρχίας Ε! Λοιπόν,αν κάποιος μου έλεγε πριν από 10 χρόνια ότι θα
Επιστροφή στα θρανία.! Καταρχάς να το ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να
Η κατάρα του Overthinking!! Καταρχάς να το ξεκινήσουμε από τη μετάφραση .Οverthinking = υπερβολική σκέψη.
Αυγουστιάτικα Φεγγάρια... Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής,που σχεδόν πάντα είμαι,αρχικά σκέφτηκα να γράψω για Δεκαπενταύγουστο,
Αύγουστος στην Πόλη! Καταρχάς να το ξεκινήσουμε από το βασικό. Ότι δηλαδή η λέξη Αύγουστος
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα