Κάνω τα μαλλιά μου …Ροζ – Beauty and fashion for all – Επιμέλεια Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου

Beauty and fashion for all Απόψεις Κυρίως θέματα Μόδα
Επιμέλεια Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου

Ε! Ναι!! Επιτέλους θα μπορέσουμε να πάμε στο κομμωτήριο!! Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια ανανέωση. Μετά από τόσο καιρό που μείναμε κλεισμένοι στο σπίτι. Και τι καλύτερο από το να αλλάξουμε χρώμα στα μαλλιά μας. Όταν λέμε να αλλάξουμε χρώμα εννοούμε να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό!
Το ροζ, το μπλε, το πράσινο ακόμα και το μωβ είναι μόνο μερικά από τα χρώματα που βλέπουμε συχνά στα μαλλιά και αποτελεί μεγάλο trend στο Instagram. Θεωρώ, πως ειδικά το ροζ, αυτό το καλοκαίρι θα ταιριάζει τέλεια με τη μαυρισμένη μας επιδερμίδα αντικαθιστώντας επάξια το πλατινέ ξανθό.

Πως το γίνεται αυτή η αλλαγή;

Για να μπορέσετε να βάψετε τα μαλλιά σας σε ένα τόσο ανοιχτό, παστέλ χρώμα θα πρέπει πρώτα να τα αποχρωματίσετε. Αν τα τα μαλλιά σας δεν είναι φυσικά καταξανθα, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ντεκαπάζ. Το ντεκαπάζ θα φθείρει τα μαλλιά σας και ίσως να μην μπορέσετε να αποφύγετε και το κούρεμα. Μια εναλλακτική του ολοκληρωτικού ντεκαπάζ είναι οι ανταύγειες με ντεκαπάζ και έπειτα ο χρωματισμός τους αλλά αυτή η τεχνική θα δείχνει ωραία μόνο στις ήδη ξανθές.

Σε ποιες ταιριάζουν τα ροζ μαλλιά;

Στις ανοιχτόχρωμες προς μέτριες επιδερμίδες ταιριάζουν περισσότερο οι ανοιχτές παστέλ ροζ αποχρώσεις. Αντίθετα στις μεσαίες προς σκούρες πηγαίνουν τα σκούρα ροζ χρώματα.

Τι αποχρώσεις υπάρχουν;

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του ροζ χρυσού, επομένως αν προτιμάς κάτι πιο διακριτικό και καθημερινό, διάλεξε ένα ροζ καστανό χρώμα, με περισσότερο μωβ/ μπλε αποχρώσεις. Μια πιο σκούρα ροζ απόχρωση είναι ιδανική για τη μετάβαση στο φθινόπωρο.

Τι τεχνικές μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Ένας hair colorist μπορεί να πετύχει πολύ εντυπωσιακά αποτέλεσματα όπως το ξανθό φραουλί, ένα ombre που ξεκινάει με ροδακινί ρίζα και καταλήγει σε ροζ χρυσό, ξανθό που συνεχίζει με ροζ χρυσό και καταλήγει σε lavender άκρες και πολλές άλλες παραλλαγές που θα σας ξετρελαίνουν!!

Πότε είναι προτιμότερο να τα κάνω;

Είναι μια ιδανική επιλογή για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι και μπορείς να αναδείξεις το χρώμα σου με πολλά χτενίσματα, είτε απλά και μόνο κάνοντας κυματιστά τα μαλλιά σου είτε πιάνοντας τα σε έναν ατημέλητο κότσο.

Διαβάστε επίσης:

Beauty and fashion for all – Stay at home and… Cocooning δηλαδή χουχούλιασμα! – Της Ανδρονίκης Καραπαναγιώτου

Beauty and fashion for all – Τattoo time.. Επιμέλεια Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου