Η τέχνη του Think possitive! – Mary’s Notes – Άρθρο της Μαίρης Λεριά

Mary's Notes Απόψεις Κυρίως θέματα
Γράφει η Μαίρη Λεριά

Σκέψου θετικά! Ωραίο ακούγεται….Αν και αποδεικνύεται δύσκολο τις περισσότερες φορές στην πράξη. Πάντα βέβαια θα υπάρχουν οι αισιόδοξοι εκ φύσεως και εκ πεποιθήσεως που θα λειτουργούν με ψυχραιμία και χαμόγελο απέναντι σε αντιξοότητες και αποτυχίες. Την αμαρτία μου θα σου την πω . Αισιόδοξη δεν με λες. Μίζερη βέβαια δεν είμαι αλλά το 70% των σκέψεων μου τις περισσότερες φορές είναι αρνητικές. Ναι! Ξέρω τι σκέφτεσαι. Δεν μου φαίνεται…. Δεν ξέρω πραγματικά πως τα καταφέρνω. Μάλλον φταίει το ότι υπεραναλύω συμπεριφορές γεγονότα και κυρίως συναισθήματα. Παλιά το έκανα περισσότερο , τελευταία κάτι λιγότερο. Ειλικρινά ζηλεύω όλους αυτούς που δεν αγχώνονται , δεν μελαγχολούν και καταφέρνουν να ακροβατούν στο σχοινί της καθημερινότητας με συναισθηματική ευλυγισία και πνευματική ψυχραιμία ενός αισιόδοξου επαγγελματία ακροβάτη. Πως το κάνουν; Ούτε αναλώνονται σε σκέψεις και πιθανά σενάρια, ούτε διακατέχονται από ενοχικά σύνδρομα. Αν και τα τελευταία χρόνια λόγω εμπειριών και συνθηκών το έχω αλλάξει το σενάριο στο οποίο πρωταγωνιστώ και φέρει τον τίτλο Think possitive. Και τα έχω καταφέρει έχω να σου ανακοινώσω επίσημα και με μεγάλη ικανοποίηση. Προσπαθώ λοιπόν (μιλάμε για μεγάλη προσπάθεια στη αρχή ) να αντιδρώ με μια κάποια σχετική θετικότητα. Καλά , δεν έχω μεταλλαχθεί και στο πιο αισιόδοξο πλάσμα του πλανήτη….αλλά κάτι γίνεται.
Καταρχάς αντιλαμβάνεσαι ότι δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα! Και εκατομμυριούχος να είσαι πάλι τα προβλήματα σου θα τα έχεις! Οπότε συνειδητοποιείς ότι το μόνο που μπορείς να αλλάξεις είναι το πως θα αντιδράσεις εσύ απέναντι στην οποία δυσκολία. Απέναντι σε κάτι που σου προκαλεί φόβο ή και ανησυχία. Να το δεις αλλιώς. Διαφορετικά. Σαφώς αντιλαμβάνεσαι ότι ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει όταν οι όποιες αρνητικές καταστάσεις αφορούν σε προβλήματα υγείας. Και εκεί είναι ίσως που απαιτείται ακόμη περισσότερο θετική σκέψη. Σίγουρα το έχεις ξανακούσει. Για την καλή ψυχολογία κάποιου που νοσεί. Ίσως λοιπόν αν απομονώσεις μόνο αυτό το κομμάτι αντιληφθείς πόσο κωμικοτραγικό και παράλληλα γελοίο φαντάζει το να αναλώνεσαι σε πιθανές αρνητικές εξελίξεις της ζωής σου και να στεναχωριέσαι για μελλοντικά προβλήματα που δεν υπάρχουν στο σήμερα όταν κάποιοι έχουν αρνητική διάθεση απολύτως δικαιολογημένα. Αυτό λοιπόν από μόνο του ως σκέψη πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο. Και κάπως έτσι αντιλαμβάνεσαι ότι όσο αισιόδοξος και αν έχεις γεννηθεί στην πορεία της ενήλικης ζωής σου οι οποίες επαγγελματικές ή προσωπικές δυσκολίες σε μετατρέπουν σε λιγότερο αισιόδοξο. Δικαιολογημένο απόλυτα. Το να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι θετικά δεν είναι κάτι που θα συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλει δουλειά. Υπομονή και συνέπεια. Έχω καταλήξει λοιπόν αγαπημένε και αγαπημένη που γνωριζόμαστε μέσα από αυτή τη γραμματοσειρά στα εξής τα οποία σκοπεύω να μοιραστώ μαζί σου…
Όρισε έναν συναισθηματικό <τροχονόμο >. Κάθε φορά που νιώθεις τις αρνητικές σκέψεις να σουλατσάρουν στο μυαλό σου, άσε τον <τροχονόμο> να πιάσει δουλειά με τη σφυρίχτρα και να τις σταματάει. Δοκιμασμένο !
Θα δυσκολευτείς στην αρχή… αλλά όλα μια συνήθεια είναι.
Σκέψου δύσκολες καταστάσεις που σε ωρίμασαν και σε δυνάμωσαν. Θυμήσου ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται… Κλισέ μεν, σωστό δε! Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.
Μείνε συνεπής σε ευχάριστες σκέψεις. Νιώθεις αρνητικότητα; Έχεις μελαγχολήσει ; Έχεις απογοητευτεί ; Ξεκίνα να σκέφτεσαι όμορφα και ευχάριστα πράγματα. Δεν μπορείς; Παρακολούθησε αστεία video . Mια διαδικτυακή βόλτα στο tictok θα σε αποζημιώσει. Πίστεψέ με!
Ασχολήσου με εσένα. Περιποιήσου τον εαυτό σου . Καλόμαθε τον… Κάνε πράγματα πού σε ευχαριστούν.
Επικεντρώσου στο τώρα . Ούτε παρελθόν, ούτε μέλλον.
Αυτόν είναι το πιο δύσκολο κομμάτι μου. Μπορεί να καταναλώσω αμέτρητα λεπτά της ώρας με το να φτιάχνω πιθανά σενάρια για το μέλλον. Εννοείται αρνητικά και εννοείται ότι πρόκειται για σενάρια που ξεπερνούν ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Μόνο εγώ; σκεφτόμουν παλιότερα ….Μπα …Είμαστε πολλοί.
Τέλος.. Σταμάτα να σκέφτεσαι υπερβολικά και να αναλύεις τα πάντα . Συνεχίζω να το κάνω έχω να σου πω.. Όχι όσο παλιότερα βέβαια. Δεν υπάρχει περίπτωση η υπερβολική σκέψη να παραμείνει θετική σκέψη. Παντα καταλήγει σε αρνητική. Τσεκαρισμένο.
Λοιπόν ; Think positive ?

Διαβάστε επίσης :

Απόδραση από τη Comfort zone…. – Mary’s Notes – Άρθρο της Μαίρης Λεριά

Κυριακάτικες ιστορίες σε μια παραλία…. – Mary’s Notes – Άρθρο της Μαίρης Λεριά