Η ιστορία του Ζάχου

Απόψεις Ελλάδα Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

Η ιστορία του Ζάχου

Μη νομίζετε ότι για να είσαι καλός οδηγός ταξί πρέπει μόνο να οδηγείς γρήγορα και με ασφάλεια.

Για να διατηρήσει τους πελάτες του ένας οδηγός πρέπει να κάνει και τον ψυχολόγο, να ακούει με ιώβεια υπομονή τους πελάτες του αλλά και τους αγνώστους που απλά θέλουν να μοιραστούν τα εσώψυχά τους με έναν άγνωστο που ξέρουν ότι δε θα ξαναδούν ποτέ.

Η Εύη είναι δικηγόρος και χρησιμοποιεί συχνά ταξί, αφού αποφεύγει να κατεβαίνει με το αυτοκίνητο στο κέντρο γιατί σιχαίνεται τη διαδικασία ψαξίματος να βρει μια θέση να παρκάρει. Μία μέρα που μπήκε στο ταξί του Ζάχου, ήταν σε κατάσταση πανικού. «Νομίζω ότι με κυνηγάνε νούμερα φίλε μου», του λέει. «Νιώθω την ώρα να με κυνηγάει, τρέχω να προλάβω ραντεβού και προθεσμίες, μετράω συνεχώς χρήματα τα οποία δε μου φτάνουν και προσπαθώ να επινοήσω τρόπους να αποκτήσω περισσότερα. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι με κυνηγάει η ηλικία μου.

Έχω φτάσει τριάντα οχτώ χρόνων και ακόμη δεν έχω βρει κάποιον, ο οποίος να είναι κατάλληλος για οικογένεια. Αυτό το νούμερο, το 38, νιώθω ότι έχει γίνει ο εφιάλτης μου. Νόμιζα ότι είναι σημαδιακό νούμερο, το παίζω συνέχεια σε τυχερά παιχνίδια αλλά το μόνο που καταφέρνω είναι να ξοδεύω τα χρήματά μου. Αναπνέω με δυσκολία γιατί νιώθω ότι έχω λαχανιάσει από το ανελέητο κυνηγητό αυτού του αριθμού!». Πραγματικά αναστέναζε και ξεφυσούσε περισσότερο από ποτέ.

Αν και είναι γλυκιά σε γενικές γραμμές, τις περισσότερες φορές που τη μεταφέρει ο Ζάχος διακρίνει ένα έντονο άγχος και μια ανησυχία που μέχρι τώρα την απέδιδε στην απαιτητική δουλειά της. Σήμερα κατάλαβε ότι η αιτία για το συνεχές στρες που βιώνει, είναι η έλλειψη προσωπικής ζωής και η ηλικία της. Βέβαια της συμβαίνουν και αρκετά ατυχή περιστατικά. Τις προάλλες που φυσούσε πολύ και τη μετέφερε στο γραφείο της, ήταν με μάτια πρησμένα από το κλάμα. Του εξήγησε ότι βάζει το αυτοκίνητό της συνέχεια σε ένα πάρκινγκ, το οποίο πληρώνει κάθε μήνα. Ένα βράδυ είδε κενή θέση ακριβώς μπροστά στην πόρτα της πολυκατοικίας της και το άφησε εκεί. Αλλά το πρωί βρήκε ένα δέντρο πάνω στο αυτοκίνητό της που είχε κοπεί από τον δυνατό αέρα και προσγειώθηκε στο αμάξι της Εύης!

Χαρά Ζήκα

Δείτε επίσης:
Η ιστορία της Κάτιας Η Κάτια ρωτά συνεχώς τους πάντες αν είναι ωραία τα μαλλιά
H ιστορία του Λουκά Ο Λουκάς είναι οδηγός ταξί αλλά διατείνεται ότι είναι και πολύ
Η ιστορία της Λίνας Όλοι αναζητούμε τον τέλειο έρωτα ή κάτι ανάλογο με τον έρωτα
Η ιστορία του Σταύρου Πολλές φορές οι οδηγοί των ταξί ακούνε απίστευτες ιστορίες από τους
Ο Σύλλογος Ολκός (Φίλοι Επιστήμης και Πολιτισμού) ενόψει των γιορτών του Πάσχα, δώρισε σε δέκα
Συνέντευξη του Νικόλαου Θωμαΐδη, Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ στη δημοσιογράφο Χαρά Ζήκα. Χαρά Ζήκα :
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα