Η ιστορία του Παντελή και … άλλων

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

Η ιστορία του Παντελή και…άλλων

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και ειδικά του Παντελή! Ζει σε μια αγροτική περιοχή της Λέσβου και μου εκμυστηρεύτηκε ότι έφαγε πολύ ξύλο από γείτονά του, ο οποίος τον έπιασε να ερωτοτροπεί με μια…κατσίκα!!! Η κατσίκα ήταν μέλος του κοπαδιού του γείτονα και ο Παντελής επέμενε ότι αυτό γινόταν με την συγκατάθεση του ζώου. Δεν άγγιζε καμιά άλλη κατσίκα παρά μόνο τη συγκεκριμένη!
Άπειρα είναι τα περιστατικά κτηνοβασίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, μερικά σοκάρουν και άλλα προκαλούν γέλιο και φυσικά γίνονται σε όλες τις χώρες. Θα αναφέρω μόνο μερικά.
-Το 2012 σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet συνελήφθη πενηντάχρονος Τούρκος που βίασε την πάπια της πεθεράς του. Η καταγγελία έγινε από τα πεθερικά, έπειτα από εξετάσεις βρέθηκε ότι το άτυχο ζώο είχε κακοποιηθεί και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση.
-Το 2018 στη Λάρνακα ο ιδιοκτήτης μιας μάντρας διαπίστωσε ότι οι προβατίνες του από ένα διάστημα και μετά παρουσίαζαν περίεργη συμπεριφορά. Επειδή έγιναν κάποιες κλοπές ζώων αναγκάστηκε να τοποθετήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Αυτά που καταγράφηκαν σόκαραν την τοπική κοινωνία της Κύπρου. Κάθε Παρασκευή βράδυ ένας άντρας εισερχόταν στη στάνη με ένα φακό στο κεφάλι ώστε να έχει ελεύθερα τα χέρια του και ερωτοτροπούσε με πολλές προβατίνες και όχι με μια συγκεκριμένη, όπως έκανε ο Παντελής. Μάλιστα παρέδωσε στην αστυνομία και διάφορα τεκμήρια-«παιχνίδια» που κουβαλούσε μαζί του για να «ικανοποιήσει» τα άτυχα ζώα.
-Το 2005 στις ΗΠΑ ένας άντρας διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με διάτρηση του παχέος εντέρου αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Η έρευνα έδειξε ότι το μοιραίο τραύμα του οφειλόταν σε συνεύρεση με…άλογο. Εντοπίστηκε και η φάρμα που χρησιμοποιούνταν από την τοπική κτηνοβατική κοινότητα, η οποία είχε έρθει σε επαφή μέσα από υπόγειους κύκλους του ίντερνετ.

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)