Η ιστορία του Μιχάλη

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

Η ιστορία του Μιχάλη

Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες ζευγαριών που ο ένας απατάει τον άλλον. Η απιστία έχει γίνει πλέον κάτι τόσο συνηθισμένο που δεν μας εκπλήσσουν τέτοιου είδους αφηγήσεις. Ωστόσο είναι και μερικά περιστατικά για τα οποία σίγουρα θα λέγαμε ότι η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Γι’ αυτό άλλωστε αποφάσισα να γράφω αληθινές ιστορίες και όχι να κάθομαι να τις επινοώ, θα ήταν χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
Πριν μερικά χρόνια, όταν έκανα το διδακτορικό μου ακόμη, πήγαμε στην Αθήνα με τους συναδέλφους μου σε ένα συνέδριο και μέναμε σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο κάπου στη Συγγρού. Το βράδυ πήγαμε για φαγητό στην Πλάκα, σε διάφορα μπαράκια ήπιαμε τα ποτά μας και αποφασίσαμε να γυρίσουμε με τα πόδια, μιας και δε μας φαινόταν μεγάλη η διαδρομή. Τελικά η διαδρομή ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο νομίζαμε και επιπλέον χαθήκαμε. Ήταν αργά και δεν κυκλοφορούσε και πολύς κόσμος.
Κάποια στιγμή είδα μια καλλίγραμμη, ψηλή γυναίκα με σχετικά μακρύ μαλλί να είναι όρθια στη γωνία και να καπνίζει. Αμέσως πήγα προς το μέρος της να ζητήσω οδηγίες για να φτάσουμε επιτέλους στο ξενοδοχείο μας. Όταν γύρισε προς το μέρος μου διαπίστωσα ότι ήταν άντρας με ένα εκπληκτικό μακιγιάζ που καθόμουν και το χάζευα. Ούτε εγώ δεν μπορούσα να πετύχω τόσο τέλεια τη γραμμή του eye liner στα μάτια!
Μου φάνηκε πολύ συμπαθής και έπιασα κουβέντα μαζί του. Είχα την περιέργεια να μάθω πώς κατέληξε να κάνει αυτή τη δουλειά, αν ήταν για οικονομικούς λόγους ή αν ήταν το πάθος του. Τελικά ήταν και τα δύο όπως μου εξομολογήθηκε. Τον έλεγαν Μιχάλη και ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά στη Γερμανία. Έχασε τη δουλειά του και τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Και αυτός και η γυναίκα του ήταν από πολύ φτωχές οικογένειες και δεν είχαν κανέναν να τους βοηθήσει.
Κάποια στιγμή ανακάλυψε ότι του άρεσαν οι άντρες και έτσι θεώρησε ότι θα μπορούσε να φέρνει ένα καλό εισόδημα στην οικογένειά του. Η γυναίκα του δε γνωρίζει τίποτα για όλα αυτά, νομίζει ότι έρχεται στην Ελλάδα διότι εργάζεται για μια πολυεθνική εταιρεία και αμέριμνη μεγαλώνει τα δυο τους παιδιά! Στη συνέχεια μου ζήτησε να απομακρυνθώ, πλησίασε ένα πολυτελές αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και έφυγαν.

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)