Η ιστορία του Ηλία

Απόψεις Η δική σου ιστορία
γράφει η Χαρά Ζήκα

Ο Ηλίας αγόρασε καινούριο αυτοκίνητο, πήγε την πρώτη του βόλτα στο Χορτιάτη τρέχοντας λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα σε μια στροφή να βγει από το δρόμο και να κατρακυλάει στην πλαγιά ενός λόφου. Ένα θαύμα ήταν που βγήκε ζωντανός αλλά κι ένα θαύμα χρειαζόταν για να μπορέσει να επισκευάσει το αυτοκίνητό του μιας και τα έσοδά του ήταν πενιχρά και οι ζημιές μεγάλες.
Μια λύση ήταν να αγοράζει λαχεία από τον λαχειοπώλη της γειτονιάς του, τον Λουκά. Η άλλη λύση ήταν να παρακαλάει κάθε μέρα τον Θεό, τον Μωάμεθ, τον Αλλάχ, τον Βούδα, τον Σίβα και όποια άλλη θεότητα ήξερε μπας και πεθάνει μια θεία του που του είχε υποσχεθεί ότι θα την κληρονομήσει. Η θεία ήταν ενενήντα χρόνων, δεν είχε παιδιά, αποταμίευε την σύνταξή της και όπως τα υπολόγιζε ο Ηλίας, πρέπει να ήταν σημαντικό το ποσό που θα είχε μαζευτεί.
Περνούσε κάθε μέρα να τη βλέπει μιας και έμενε κοντά στο σπίτι του. Όταν όμως εκείνη του είπε ότι παίρνει κουράγιο και δύναμη που την επισκέπτεται, σταμάτησε να πηγαίνει. Και ως εκ θαύματος μετά από λίγο καιρό η θεία πέθανε. Ο Ηλίας την κληρονόμησε αλλά με λύπη διαπίστωσε ότι στην τράπεζα το ποσό ήταν ελάχιστο. Έτσι ζήτησε από την κοπέλα του να τον βοηθήσει να ψάξουν όλο το σπίτι της θείας για να βρουν τα χρήματα, ήταν σίγουρος ότι θα τα είχε σε κάποια κρυψώνα.
Ο Λουκάς περνούσε έξω από το σπίτι της θείας και βλέπει να βγαίνει ο Ηλίας κρατώντας το κεφάλι του με τα δυο του χέρια και να κοιτάει προς τον ουρανό σχεδόν κλαίγοντας. Αμέσως μετά βλέπει την κοπέλα του να βγαίνει αντιδρώντας κι αυτή με τον ίδιο τρόπο. Ο Λουκάς μάθαινε όλες τις ειδήσεις της γειτονιάς, οπότε τους πλησίασε και τους ρώτησε τι έγινε. Του είπαν πως η θεία του Ηλία είχε κρύψει εξήντα επτά εκατομμύρια μέσα σε μαξιλάρια και στο στρώμα. Ο λαχειοπώλης απόρησε γιατί στενοχωριούνται ενώ θα έπρεπε να χαίρονται. Ο Ηλίας τσίριξε «Δραχμές Λουκά, δραχμές! Όχι ευρώ!!». Η θεία του δεν πήγε ποτέ να μετατρέψει τα χρήματά της σε ευρώ, τα τελευταία χρόνια ξόδευε όλη την σύνταξή της σε φάρμακα και σε μια γυναίκα που την φρόντιζε οπότε τα ευρώ που υπήρχαν στα μαξιλάρια ήταν ελάχιστα.
Ο μόνος κερδισμένος της ιστορίας είναι ο Λουκάς, ο Ηλίας αγοράζει συνέχεια λαχεία γιατί άλλη θεία να κληρονομήσει δεν έχει και πιστεύει ότι του χρωστάει η τύχη κάτι καλό αφού βίωσε αυτό το σοκαριστικό γεγονός με την κληρονομιά της θείας του.

(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)