Η ιστορία του Δαμιανού

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

γράφει η Χαρά Ζήκα

Ο Δαμιανός είναι σαράντα δύο χρόνων, πετυχημένος δικηγόρος αλλά και ζωγράφος. Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει πώς τα προλάβαινε όλα, δικηγορία, ζωγραφική, καράτε και…πολλές γυναίκες. Δήλωνε κατά του γάμου και αμετανόητος εργένης. Άλλαζε με μεγάλη ευκολία τις συντρόφους του γιατί δεν ήθελε να συνδεθεί με μια γυναίκα που θα διεκδικούσε πολύ χρόνο από το δημιουργικό του έργο.
Επειδή όμως τις περισσότερες φορές αυτό που αποφεύγουμε, το βρίσκουμε μπροστά μας, το ίδιο συνέβη και με τον Δαμιανό. Στα εγκαίνια μιας έκθεσης με έργα του συνάντησε γνωστό μανεκέν που συνήθιζε να εμφανίζεται σε κοσμικούς κύκλους για να φωτογραφίζεται και να προβάλλεται. Ο Δαμιανός ήταν πολύ ελκυστικός άντρας, ευκατάστατος, αναγνωρίσιμος και έτσι έγινε στόχος του μοντέλου. Επιστρατεύοντας όλη τη σαγήνη της και κάνοντας στοχευμένες κινήσεις κατάφερε σε τρεις μήνες να την καλέσει ο Δαμιανός στη βίλα του στο Πανόραμα να συγκατοικήσουν.
Μετά από λίγο καιρό όμως εκμυστηρεύτηκε σε έναν φίλο του ότι παρόλο που είναι τόσο ερωτευμένος μαζί της δεν του αρέσουν κάποια πράγματα. Για παράδειγμα πάνε μαζί ταξίδια και αντί να επισκέπτονται κάποια σημεία που ενδιέφεραν εκείνον, αυτή τον ανάγκαζε να πηγαίνουν σε μαγαζιά μόδας, πράγμα που τον εξαντλούσε οικονομικά αλλά και πνευματικά. Όταν κλεινόταν στο εργαστήριό του να ζωγραφίσει, εκείνη ερχόταν και τον διέκοπτε ζητώντας του συμβουλές, να συζητήσουν κάποια θέματα που την απασχολούσαν ή για να του προτείνει τον νέο προορισμό για το επόμενο ταξίδι τους. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να τελειώσει κανέναν πίνακα, να μην κάνει εκθέσεις, να μην τα πάει καλά με τη δικηγορία και να χάνει σιγά σιγά τα φώτα της δημοσιότητας. Πίστευε ότι η σύντροφός του σύντομα θα καταλάβαινε ότι δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά της και θα σταματούσε να φέρεται έτσι. Μετά από έναν χρόνο που ο φίλος του άκουγε τα παράπονα του Δαμιανού και βλέποντας την κατρακύλα του, τον συμβούλεψε να χωρίσει. Εκείνος εκνευρίστηκε και δεν του ξαναμίλησε. Το ίδιο έκανε και με άλλους φίλους που του πρότειναν να χωρίσει. Όλοι έλεγαν ότι είναι τυφλωμένος και ότι το μοντέλο τον έσερνε από τη μύτη.
Αφού πέρασαν κι άλλοι μήνες ο Δαμιανός πούλησε τα πάντα στη Θεσσαλονίκη και αγόρασε ένα υπέροχο σπίτι στη Μύκονο για να αφοσιωθεί πλήρως στο μοντέλο και να κάνουν οικογένεια. Αφού έγινε αυτό και έζησαν μαζί μερικούς μήνες ακόμη, το μοντέλο τον παράτησε λέγοντάς του ότι είναι ανιαρός και μονότονος. Αυτή τη στιγμή ο Δαμιανός είναι βουτηγμένος στην κατάθλιψη και το μοντέλο κάνει βουτιές από το σκάφος του επόμενου θύματός της.
Κατά την άποψή μου το μοντέλο συγκαταλέγεται στις λεγόμενες μοιραίες γυναίκες, αφού κατάφερε να καταστρέψει τη ζωή ενός άντρα. Μια γυναίκα γεμάτη ανασφάλειες αυτοεπιβεβαιώνεται όταν γίνεται σημείο αναφοράς του συντρόφου της. Κι όταν το πετύχει αυτό, τον εγκαταλείπει. Οι άντρες πρέπει να αποφεύγουν αυτές τις γυναίκες και να αναζητούν εκείνη που θα γίνει η Μούσα του, που θα τον εμπνέει δημιουργία και θα τον στηρίζει στους στόχους και στα οράματά του.

 

(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)