Η ιστορία της Καλλιόπης

Απόψεις Η δική σου ιστορία
γράφει η Χαρά Ζήκα

Η Καλλιόπη έβλεπε ότι περνάνε τα χρόνια της, δεν έβρισκε κάποιον της προκοπής αλλά ήθελε να γίνει μάνα. Έτσι, αφού εξάντλησε κάθε μέσο από το ίντερνετ και κάθε επιλογή που είχε, αποφάσισε να γραφτεί σε δύο γραφεία συνοικεσίων ώστε να βρει τον πατέρα του παιδιού της.
Της τηλεφώνησαν από το πρώτο γραφείο να συναντηθεί με έναν γιατρό, καλλιεργημένο και αθλητικό που ψάχνει το άλλο του μισό. Όταν συναντήθηκαν η Καλλιόπη διαπίστωσε ότι είχαν ξαναγνωριστεί με τον Ανδρέα. Τον προηγούμενο χρόνο διάβαζε τις αγγελίες στην εφημερίδα και της τράβηξε το ενδιαφέρον μια αγγελία ενός γεωπόνου που έψαχνε το άλλο του μισό. Είχε βγει μαζί του δυο τρεις φορές αλλά δεν έβλεπε να προχωράει το θέμα. Τώρα της εμφανίστηκε ως γιατρός. Έφυγε από τη συνάντηση πλήρως απογοητευμένη πιστεύοντας ότι έχει να κάνει με έναν τρελό άνθρωπο.
Την άλλη μέρα της τηλεφώνησαν από το άλλο γραφείο και της είπαν να συναντηθεί με έναν δικηγόρο. Η Καλλιόπη στολίστηκε και πάλι και πήγε στη συνάντηση. Έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν είδε ξανά τον Ανδρέα μπροστά της. Αυτός τελικά ήταν πιο απελπισμένος από εκείνη και του είπε να μην την ξαναενοχλήσει.
Έκανε αρκετές γνωριμίες από τα δύο γραφεία αλλά όλοι ήταν ειδικές περιπτώσεις. Άλλος της έλεγε ότι θα της τηλεφωνήσει να ξαναβρεθούν και δεν το έκανε ποτέ, άλλος ήταν κοντός και άσχημος, άλλος έλεγε βλακείες, άλλος ήταν αδιάφορος και βαρετός.
Έτσι, αποφάσισε να κάνει γνωριμία μέσω facebook. Της έστελνε μηνύματα κάποιος Γιώργος, ο οποίος στις φωτογραφίες φαινόταν να είναι ωραίος, ηλεκτρολόγος, με μια πολύ ωραία μηχανή. Η Καλλιόπη φανταζόταν να την πηγαίνει βόλτες με αυτή, μιας και λάτρευε τις μηχανές. Όρισαν μια συνάντηση αλλά αντί για τον Γιώργο που περίμενε να δει, συνάντησε και πάλι τον Ανδρέα. Της εκμυστηρεύτηκε ότι είναι βιβλιοπώλης και θεώρησε ότι είναι καρμικό να συναντηθούν τρεις φορές, μέσω της αγγελίας και των γραφείων συνοικεσίων. Έτσι, έφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ με φωτογραφίες ενός φίλου του για να την ξαναπροσεγγίσει και να την πείσει να γίνει γυναίκα του.
Η Καλλιόπη το φυσάει και δεν κρυώνει γιατί μετά για πολύ καιρό λάμβανε απαξιωτικά μηνύματα από τον Ανδρέα, ο οποίος έφαγε τη χυλόπιτα και ένιωσε την απόρριψη. Μετά από μια εναγώνια και απέλπιδα προσπάθεια να βρει πατέρα για το παιδί της, τα παράτησε και προτίμησε να αγοράσει έναν σκύλο. Σκέφτηκε ότι ίσως έτσι, πηγαίνοντας βόλτες τον σκύλο στο πάρκο, να της μιλήσει κάποιος άλλος ιδιοκτήτης σκύλου και να γίνει πιο ομαλά η γνωριμία. Ακόμη ψάχνει για πατέρα του παιδιού της αλλά ανέπτυξε μια πολύ όμορφη σχέση με τον σκύλο της.

(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)