Η ιστορία της Έλενας

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κοινωνία Κυρίως θέματα

Η ιστορία της Έλενας

Όταν μια γυναίκα αποφασίσει να γίνει μάνα θα βγει και με κάποιον που δεν της αρέσει ιδιαίτερα αλλά πληροί άλλες προϋποθέσεις που θα τον έκαναν έναν καλό πατέρα. Η Έλενα ήταν πλέον έτοιμη για αυτή τη μεγάλη απόφαση και έψαχνε τον κατάλληλο δότη DNA για να συμβάλει κι εκείνη στη διαιώνιση του είδους. Σε μια ταβέρνα που είχε πάει με φίλους ήρθε ο Χρήστος κάθισε δίπλα της για λίγο, της είπε ότι είναι πολιτικός μηχανικός και πρωταθλητής στο tae kwon do. Έφυγε γρήγορα γιατί βιαζόταν αλλά πρόλαβαν να ανταλλάξουν τηλέφωνα. Η Έλενα δήλωσε το ενδιαφέρον της και οι φίλοι της είπαν ότι έχει μια τεράστια περιουσία, με πολυκατοικίες δικές του, πρόσφατα μάλιστα κέρδισε τριακόσιες χιλιάδες ευρώ αλλά την προειδοποίησαν ότι είναι λίγο παράξενος.
Η Έλενα δεν πτοήθηκε από αυτό και όταν ο Χρήστος της τηλεφώνησε και της πρότεινε να πάνε μαζί θάλασσα αυθημερόν, δέχτηκε αμέσως. Ήρθε να την πάρει με ένα τζιπ κι εκείνη ενθουσιάστηκε. Διαπίστωσε όμως ότι ο Χρήστος δεν άκουγε καλά, της είπε ότι έχει ένα πρόβλημα στην ακοή από μια ασθένεια που είχε μικρός και ότι εκείνη τη μέρα είχε πρόβλημα το ακουστικό του. Άλλα έλεγε η Έλενα και άλλα απαντούσε ο Χρήστος και αυτό τον έκανε να φαίνεται πολύ ηλίθιος! Οδηγούσε πολύ περίεργα και η Έλενα ένιωθε σαν να πρωταγωνιστεί σε ταινία του Mr Bean. Είχε τετάρτη και ξαφνικά έβαζε τρίτη ταχύτητα γιατί έλεγε ότι πιάνουν καλύτερα τα φρένα, τα άλλα αυτοκίνητα παραμέριζαν ή τον κόρναραν.
Όταν κατάφεραν και έφτασαν στην παραλία, φορούσε τις κάλτσες και τα παπούτσια του γιατί είχε κάποιο πρόβλημα με τις πατούσες και δεν ήθελε να ακουμπά στην άμμο! Της πρότεινε να παίξουν ρακέτες και ήταν εντελώς άσχετος. Έριχνε το μπαλάκι στον κόσμο και γελούσε, του φαινόταν αστείο αλλά όλοι οι λουόμενοι τον αγριοκοίταζαν. Του πρότεινε να πάνε για φαγητό για να σταματήσουν να ενοχλούν τον κόσμο. Στην ταβέρνα ο Χρήστος κοίταζε πολύ προσεκτικά τις τιμές γιατί παραπονιόταν ότι πληρώνει πολλά στην εφορία ωστόσο της έκανε ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι και με πολύ ακριβό κρασί.
Αφού έφτασαν σώοι και αβλαβείς στο σπίτι μετά από μια άλλη επικίνδυνη οδήγηση του Χρήστου, όταν της κατέβαζε τα πράγματα από το πορτμπαγκάζ το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει. Είχε ξεχάσει να βάλει το χειρόφρενο…και φυσικά μετά από όλα αυτά δεν τον ξαναείδε από τότε!

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)